Nyhet - Besøk vår nettbutikk
her

Glutenfri bomboloni

glutenfri bomboloni
glutenfri bomboloni
glutenfri bomboloni
glutenfri bomboloni

 

Bomboloni (bomba) er et deilig italiensk bakverk, ikke ulikt det vi kaller Berlinerboller. Det er rett og slett smultboller vendt i sukker og fylt med vaniljekrem og sjokolade. Det sies at opprinnelsen til navnet er at formen på bollene ikke er ulik en bombe, men i dag er det mer sannsynlig at navnet refererer kaloriene i bakverket (kaloribombe)

 

Bollene kan også fylles med syltetøy om ønskelig. Anbefaler at du tester med aprikos eller fikenmarmelade. Så godt!

 

  • 300 g Lys melblanding- pappa uten gluten
  • 1 ts bakepulver
  • 1 egg
  • 1 eggeplomme
  • 30 ml smeltet smør (avkjøles)
  • 60 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 160 ml lunken melk
  • 1 revet sitronskall
  • 7 g gjær (halv pakke)

 

  • Solsikkeolje til steking
  • Sukker til pynt
  • Vaniljesaus til fyll (valgfritt)

 

 

  1. Ha gjær, halvparten av melken og 1 ts av sukkeret i en bolle, rør godt og la det stå i et par minutter.
  2. Tilsett eggene, revet skall av en sitron, og den resterende melken. Rør godt. Tilsett smøret, og bland godt med en visp. Tilsett mel, vaniljesukker og bakepulver i røren, litt om gangen, mens du fortsetter årøre. Rør/visp i cirka 10 minutter.
  3. Dekk deigen med plastfilm og et kjøkkenhåndkle og la den heve i cirka 3 timer.
  4. Helldeigen over på en melet overflate og trykk den litt ut med hendene, og bruk deretter et kjevle til å kjevle ut en tykk leiv. Tykkelsen skal være litt over en halv centimeter.
  5. Ved hjelp av et glass, form sirkler (10 -12 avhengig av glasstørrelsen) og legg dem på et stekebrettkledd med bakepapir. Dekk til med et kjøkkenhåndkle og la de heve i ytterligere 30 minutter.
  6. Varm opp olje i en tykkbunnet panne eller kjele, og stek smultbollene i varm olje. Snu de halvveis i kokingen. Plasser bollene på et kjøkkenpapir til de er ferdige.
  7. Vend de varme smultringene i sukker.
  8. Hvis du ønsker å fylle de med vaniljekrem lager du en åpning i bollene med en kniv og sprøyter inn litt krem i hver bolle.
glutenfri bomboloni
glutenfri bomboloni
glutenfri bomboloni

#pappautengluten #glutenfri #bomboloni #glutenfritt #cøliaki #glutenfree #italian #pastry #bomboloni

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos med cøliaki.