Glutenfri brioche

glutenfri brioche

Brioche er fransk gjærbakst på sitt aller beste og har du ikke laget det før skal du lage det nå. Lag brioche å server de nybakte til frokost med syltetøy, marmelade og/-eller ost. Søndagsfrokosten kan nesten ikke bli bedre.

Du trenger :

  • 60 gr romtemperert smør
  • 120 ml lunken melk
  • 2 egg pluss eggehviten av 1 egg. Spar plommen til pensling
  • 300 gr valgfritt glutenfritt mel
  • 70 gr melis
  • 1 pose tørrgjær
  • 1/2 ts salt
  • ts xantangum (kan sløyfes)
  • 1 ts bakepulver
  • Litt ekstra mel til utbaking

Pensling 1 eggeplomme og 2 ss melk pisket sammen.

Lunken melk, gjær og 1 ss melis røres sammen i en bakebolle. I en annen blander du sammen egg, mel, resten av melisen, bakepulver og xantangum. Rør alle ingrediensene godt sammen  og tilsett så smøret.  Deigen skal være klissete. Heves i minimum 2 timer.

Trill ut deigen til runde boller. Plasser bollene i et smurt muffinsbrett og pensle de med pisket eggeplomme og litt melk .

Etterheves i ca 30 minutter. Stek briochene på 180 C i ca 20-25 minutter til de har fått en gylden farge.

glutenfri brioche
glutenfri brioche
glutenfri brioche
Serveres nybakte med smør, marmelade og/ eller ost
Serveres nybakte med smør, marmelade og/ eller ost

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #brioche #søndagsfrokost #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matbloggsentralen #allersglutenfritt #marathon #running #dad #theglutenfreedad #cooking #glutenfree #food #celiac

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
Bestill Den store glutenfrie julebakeboka her. Fri frakt og maks rabatt. Trykk her for å bestille