Nyhet - Besøk vår nettbutikk
her

Glutenfri bruschetta

Glutenfri bruschetta
Glutenfri bruschetta
Glutenfri bruschetta

Bruschetta er et «must» for oss som lever glutenfritt. Det finnes nesten ikke en mer smakfull måte å tilberede tørt brød på, som har ligget litt for lenge på benken. En klassisk bruschetta består av tomater, et hint av hvitløk og godt med olivenolje og basilikum. Gjerne med litt parmesan over. Du kan variere fyllet som du vil, men vi har laget fire forslag til deg. Perfekt å servere gjestene, sammen med et lite glass i hånden. 

I nettbutikken vår, har vi også GLUTENFRI BRUSCHETTINE som jeg anbefaler dere å teste ut.

 

Porsjoner: 6 bruschetta 

Rask å lage 

 

  • 1 glutenfri bagett el. 3 skiver brød 
  • 3 ss olivenolje 
  • 1 hvitløkfedd, deles i to 
  • litt havsalt 

 

Tomat & basilikum: 

  • 2 tomater, i terninger 
  • 1 neve basilikum 
  • 3 ss olivenolje 
  • salt og nykvernet pepper 

 

Chèvre, fersken, valnøtter & honning: 

  • 50 g chèvre el. annen hvit geitost 
  • 1 søt frukt (pære el. fersken) 
  • ½ ts honning 
  • ½ ss balsamico 
  • 3 ss hakkede valnøtter 
  • nykvernet pepper etter smak 

 

Oliventapenade: 

  • 50 g grønne og sorte steinfrie oliven 
  • 3 ss olivenolje 
  • ½ hvitløkfedd 
  • 1 ss frisk oregano til topping 

 

Prosciutto & melon: 

  • 4 skiver prosciutto 
  • 50 g melon i skiver 
  • 1 ss olivenolje 
  • ½ ss balsamico 
  • 4 ss basilikumblader 

 

  1. Skjær bagetten i 2 centimeter tykke skiver (hvis brødskiver, del i to). Det beste er å legge dem på grillen, men du kan fint steke eller riste dem i en panne eller ovn også. Når brødet er ferdig ristet, gnir du det godt inn med hvitløk før du har over noen dråper olivenolje på hver brødbit. Strø over salt. 
  1. Tomat & basilikum: Bland ingrediensene i en bolle og legg blandingen på brødet. Strø salt og pepper over brødene før servering. 
  1. Chèvre, fersken, valnøtter & honning: Smør osten på brødene og legg på pære eller fersken. Rør sammen honning og balsamico og dryss litt over hver bruschetta. Toppes med valnøtter og nykvernet pepper. 
  1. Oliventapenade: Kjør oliven, olje og hvitløk i en blender til en jevn og fin masse som du smører på brødene. Topp med friske oreganoblader. 
  1. Prosciutto & melon: Rør sammen olivenolje og balsamico. Legg en skive prosciutto og en skive melon på hver bruschetta. Dryss over basilikumblader og dressingen.
Glutenfri bruschetta
Glutenfri bruschetta

#pappautengluten #glutenfri #bruschetta #glutenfritt #cøliaki #marathon #runner #glutenfree #food #celiac

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos med cøliaki.