Pappa uten gluten
Glutenfri ciabatta
Glutenfri ciabatta

Glutenfri ciabatta

Glutenfri ciabatta er ikke bare kjempegodt, men også veldig lett å lage. Her har vi tatt utgangspunkt i ciabatta oppskriften vår fra Den store glutenfrie bakeboka, og formet deigen som et brød i istedenfor å lage den som små brød. Vi penslet med litt vann og toppet med sesamfrø. Resultatet ble et luftig og godt brød. Dette anbefales!

Nesten alle oppskriftene i boken kan du fint “eksprimentere” litt med. Ikke vær redd for å tilsette smak eller å forme det litt annerledes enn beskrevet. Når du føler deg trygg nok på glutenfri baking, synes jeg at du skal bruke deigen som utgangspunkt, men gjerne prøve noe nytt. Som for eksempel en av brødoppskriftene til rundstykker, bolleoppskriften til bollefoccacia osv. Bare vær obs på at om det står lyst mel er det anbefalt at du bruker det. Bruker du et grovere eller tilsetter frø, kjerner etc, vil du trenge ekstra væske i form av vann eller melk. Husk at deigen bør heller være litt klissete enn for kompakt. Prøv deg frem og del gjerne resultatet med oss ved å bruke #pappautengluten.

Ingredienser:

 • 500 g glutenfritt lyst mel
 • 70 g glutenfritt lyst mel til utbaking og «overflate»
 • 1 pose tørrgjær
 • 2½ dl lunkent vann
 • 1 dl melk (ev. vann)
 • ½ ts fint salt
 • 1 ss sukker (kan sløyfes)
 • ½ dl olivenolje

Slik gjør du:

 1. Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle og de våte sammen i en annen. Hell så væsken over melblandingen og kna godt til du har en jevn og fin deig. Denne deigen er veldig enkel å jobbe med. Den skal være litt «løs», men ikke så løs at du ikke får knadd godt nok. Du kan tilsette ekstra væske eller mel ved behov.
 2. Dekk med et kjøkkenhåndkle (eventuelt plastfolie) og sett til heving på et lunt sted i cirka 1 time, eller til den har dobbel størrelse.
 3. Form deigen som et brød på en melet overflate. Legg det over på et stekebrett dekket med bakepapir.
 4. Forvarm ovnen til 220 °C. Stek på midterste rille i cirka 30-40 minutter.
 5. Avkjøl på rist.

 

 

 

 

Glutenfri ciabatta Glutenfri ciabatta Glutenfri ciabatta

#pappautengluten #glutenfri #ciabatta #aktiv #trening #familie #pappa #utengluten #denstoreglutenfriebakeboka #cøliaki #godtno #matbloggsentralen #marathon #runner #training #family #dad #glutenfree #food #celiac #cookbook #foodblogger

 

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

, ,

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.