Blog posts

Glutenfri ferrero rocher

Glutenfri ferrero rocher

Bakverk, Helg, Kaker / dessert
Glutenfri ferrero rocher

Savnet knasende sprø Ferrero Rocher kuler? Lag de selv da vel. Disse ble en MEGA hit i heimen hos oss. Sevastianos har hatt så lyst på disse gullinnpakkede kulene så lenge jeg kan huske, men da de vi kjøper i butikk inneholder gluten har det selvfølgelig vært uaktuelt. Jeg har heller ikke tenkt tanken på at vi faktisk enkelt kan lage disse selv i glutenfritt. Før nå.

 

Ingredienser:

30-40 kuler avhenge av størrelse

  • 290 g hasselnøtter
  • 60 g kakao
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 1/2 ts salt
  • 140 g honning eller sirup
  • 100 g smeltet mørk sjokolade
  • 70 g nutella. Om du ikke ønsker å bruke nutella kan du øke mengden med sjokolade.

Til å rulle kulene trenger du 140 g hakkede hasselnøtter. Du kan også legge en hasselnøtt inni kulene. Beregn da cirka 30 ekstra nøtter.

Ha alle ingrediensene, bortsett fra sjokolade/Nutella, i en food processor. Kjør til du har en jevn masse. Bruk en skje til å forme små kuler med en nøtt i midten. Legg kulene i kjøleskapet i cirka 1 time.

Smelt sjokolade og nutella i en tykkbunnet kjele.

Dypp kulene i smeltet sjokolade og rull de i hakkede nøtter.

Oppbevares i kjøleskapet.

Glutenfri ferrero rocher
Glutenfri ferrero rocher

Lykke til!

#pappautengluten #glutenfri #ferrererocher #aktiv #trening #familie #pappa #utengluten #cøliaki #matbloggsentralen #godtno #marathon #daddy #glutenfree #foodblogger #celiac

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *