Glutenfri ferrero rocher

Glutenfri ferrero rocher
Glutenfri ferrero rocher
Glutenfri ferrero rocher

Savnet knasende sprø Ferrero Rocher kuler? Lag de selv da vel. Disse ble en MEGA hit i heimen hos oss. Sevastianos har hatt så lyst på disse gullinnpakkede kulene så lenge jeg kan huske, men da de vi kjøper i butikk inneholder gluten har det selvfølgelig vært uaktuelt. Jeg har heller ikke tenkt tanken på at vi faktisk enkelt kan lage disse selv i glutenfritt. Før nå.

 

Ingredienser:

30-40 kuler avhenge av størrelse

  • 290 g hasselnøtter
  • 60 g kakao
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 1/2 ts salt
  • 140 g honning eller sirup
  • 100 g smeltet mørk sjokolade
  • 70 g nutella. Om du ikke ønsker å bruke nutella kan du øke mengden med sjokolade.

Til å rulle kulene trenger du 140 g hakkede hasselnøtter. Du kan også legge en hasselnøtt inni kulene. Beregn da cirka 30 ekstra nøtter.

Ha alle ingrediensene, bortsett fra sjokolade/Nutella, i en food processor. Kjør til du har en jevn masse. Bruk en skje til å forme små kuler med en nøtt i midten. Legg kulene i kjøleskapet i cirka 1 time.

Smelt sjokolade og nutella i en tykkbunnet kjele.

Dypp kulene i smeltet sjokolade og rull de i hakkede nøtter.

Oppbevares i kjøleskapet.

Glutenfri ferrero rocher
Glutenfri ferrero rocher

Lykke til!

#pappautengluten #glutenfri #ferrererocher #aktiv #trening #familie #pappa #utengluten #cøliaki #matbloggsentralen #godtno #marathon #daddy #glutenfree #foodblogger #celiac

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
Bestill Den store glutenfrie kokeboka her. Fri frakt og maks rabatt. Trykk her for å bestille