Glutenfri filodeig med innbakt fetaost
Glutenfri filodeig med innbakt fetaost toppet med honning og sesamfrø er perfekt i matpakken, eller til tapas- og meze. Disse små ostepaiene er latterlig enkle å lage og kjevle ut, så dette anbefaler vi at du tester asap!
Denne skal ikke heve da den ikke inneholder gjær, så det går ganske fort å lage disse.
Vi har bruk vår grove melblanding i oppskriften på Glutenfri filodeig med innbakt fetaost . Dette melet gir en deig som er veldig enkel å jobbe med, og du kan kjevle denne deigen ganske tynn uten at den setter seg fast i benken. Vi er selv utrolig fornøyde med dette melet, og bruker det ofte i oppskrifter som egentlig er beregnet på lyst mel i tillegg.
Vi har laget en Reel på Instagram (@pappautengluten) som viser hele prosessen. Sjekk den gjerne ut.
Glutenfritt mel
Vi har bruk vår grove melblanding i oppskriften på Glutenfri filodeig med innbakt fetaost . Dette melet gir en deig som er veldig enkel å jobbe med, og du kan kjevle denne deigen ganske tynn uten at den setter seg fast i benken. Vi er selv utrolig fornøyde med dette melet, og bruker det ofte i oppskrifter som egentlig er beregnet på lyst mel.
Vi bruker kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre lyse melsorter dersom du har de stående og har god erfaring med de.
Vi har brukt det grove melet vårt i oppskriften Glutenfri filodeig med innbakt fetaost Du får nå også begge våre melblandinger, grovt og fint, på Meny matglede
Ingredienser (16 stykker)
- 450 g grov melblanding
- 3 dl lunken vann
- 3 ss olivenolje
- 2 ss eddik
- 1 ts salt
- 600 g fetaost. Deles i 16 staver
- 1 pisket egg til pensling
- 2 ss sesamfrø til topping
- 1–2 ss honning til topping
- Bland sammen alle ingrediensene til bunnen, i en bakebolle. Rør sammen til du har en fin deig. Dekk den til og la deigen hvile i 10-15 minutter.
- Forvarm oven til 190 C og pensle en rund form med oliven- og solsikkeolje.
- Ha deigen over i et lett melet overflate, del deigen i 4 emner, som du igjen deler i 4. Strø litt mel utover benken og kjevle ut den første delen til en tynn, avlang firkant. Plasser en bit fetaost på midten og brett den sammen som en pakke. Plasser alle pakkene på et stekebrett dekket med bakeark.
- Pensle med egg og strø over sesamfrø.
- Stekes gyllne i cirka 18 minutter.
- Ha over honning og server.
Legg gjerne igjen en kommentar til oss hvis du ønsker flere innlegg som dette.
Yiannis & Elisabeth
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
den store glutenfrie bakeboka
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Den store glutenfrie kokeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Den store glutenfrie brødboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Den store glutenfrie julebakeboka
Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka
#pappautengluten #glutenfri #vegetar #spinatpai #spanakopita #gresk #pai #utengluten #cøliaki #marathon #runner #glutenfree #greek #food #spinachpie #nogluten #celiac #greekfood