Pappa uten gluten
glutenfri fletteloff

Glutenfri fletteloff

glutenfri fletteloff

Har du ikke forsøkt å lage glutenfri fletteloff før så må du prøve det nå. Jeg har tatt utgangspunkt i en deig jeg bruker ofte rett og slett fordi det er en drøm av en deig. Den er enkel å jobbe med, den hever supert og den gir et fantastisk resultat.

Jeg tror faktisk ikke du kommer til å smake forskjell på denne og “vanlig” loff!

Du trenger:

 • 2 dl creme fraishe/ yoghurt/ Kesam
 • 1 1/2 dl melk
 • 1 1/2 dl kokende vann
 • 1 pose tørrgjær
 • 100 gr jyttemel
 • 2 ss fiberhusk
 • 1 ss sukker
 • 100 gr smør
 • 450 gr Semper lys melblanding
 • 1 ts salt
 • 1 egg og 2 ss melk til pensling
 • 2 ss valmuefrø

Bland sammen creme fraishe, vann, smør og melk i en bakebolle. Tilsett fiberhusk og gjær å rør godt. La blandingen svelle i ett minutt. rør videre i noen minutter. Ha mel, salt, , sukker i en annen bakebolle og rør inn de våte ingrediensene. Røres godt i ett par minutter før du begynner å kna deigen. Tilsett gjerne mer mel eller væske ved behov. Deigen skal være smidig og lett å jobbe med.

Heves på ett lunt sted under ett kjøkkenhåndkle i 30 minutter.

Del deigen inn i 3 emner som du triller ut til “lange pølser”.

Flett pølsene sammen til en tykk flette. Legg loffen på et stekebrett med bakepapir og la den heve under plast til dobbel størrelse. Pensle med  sammenvispet egg, melk og dryss valmuefrø over. Vi hadde litt deig til overs og trillet ut et par rundstykker også.

Stek loffen på midterste rille i stekeovnen ved 220 °C i 15-20 minutter.

Avkjøl på rist

 

 

glutenfri fletteloff
glutenfri fletteloff
glutenfri fletteloff
glutenfri fletteloff
glutenfri fletteloff
glutenfri fletteloff
glutenfri fletteloff

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #glutenfri #fletteloff #mat #smak #bakeglede #fiberhusk #aktiv #matglad #maraton #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matblogg #kkmat #nrkmat #matbloggsentralen #godtno #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #homemade #glutenfree #bread #food #celiac

6 Responses

 1. Hei:)
  Kanskje dumt spørsmål, men smøret, skal det være smeltet eller bare romtemperert? Greit å gjøre det riktig når det er glutenfrideig vi snakker om her

  1. Ingen spørsmål er dumme her:) Jeg bruker romtemperert oftes, men om jeg har dårlig tid smelter jeg det bare. Super dag videre!

 2. Jeg plages med at glutenfri gjærbakst sprekker. Blir ikke like fin og glatt som vanlig. Noen gode tips? Ellers tusen takk for ei nydelig oppskrift på lussekatter. Laget til egen frøken – men det mest hyggelige var tilbakemeldingene fra foreldrene til ett barn i eldstemann sin klasse. Eldstemann fikk med lussekatter – både glutenfri og vanlige Barnet med cøliaki hadde kommet strålende hjem – hadde spist flere lussekatter som smakte godt

  1. Hei,
   Så bra at hun like lussekattene!:)

   Det er veldig viktig å bruke nok væske i form av lunken melk, vann, yoghurt/rømme og/-eller smør i deigen. Det er bedre at deigen er for våt enn for tørr. Jeg bruker også litt fiberhusk i av og til, mens noen foretrekker å blande et egg i. Det beste rådet er likevel å ikke gi opp. Det gikk ganske mange tørre deiger i søpla her til å begynne med også, men plutselig knekker du “den glutenfrie koden”:)

   Lykke til og fortsatt god jul!

 3. Hei!
  Jeg tenkte å prøve meg på denne oppskriften, men da som vanlig loff. Har dere prøvd det? Og hvilken temperatur og tid vil du i så fall anbefale?

  1. Hei:)
   Det skal gå helt fint. Ville forsøkt på 200 C i cirka 30-40 minutter. Lykke til!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

, ,

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.