Pappa uten gluten
glutenfri focaccia
glutenfri focaccia

Glutenfri focaccia

fDGsdghdafhdangffmnfgm

Glutenfri focaccia

Glutenfri focaccia er enkelt å lage, og ikke minst veldig godt. Focaccia passer like godt til tapas som i matpakken, og er en stor favoritt her i huset. Brødet passer til det aller meste av supper, salater og gryteretter og er veldig godt med tilbehør som dipp.

Focaccia er et flatt brød, litt tykkere enn en pizza, toppet med olivenolje og havsalt, eller andre urter og krydder.

Grunnoppskriften er antatt å ha utviklet seg hos etruskerne eller grekerne men brødet er i dag mest kjent som en delikatesse i det nord-italienske kjøkkenet.Focaccia er populært både i og utenfor Italia, og blir nytt som en rett i seg selv, som tilbehør til andre retter eller til smørbrød. Kilde: Wikipedia

 

Holdbarhet

Vi fryser ofte brødet helt dersom det ikke skal brukes umiddelbart. Ved tining av brødet i ovn på 160 C i 8-10 minutter vil du få et nystekt resultat. Dette er perfekt når du ønsker å lage glutenfri focaccia en eller flere dager i forveien.

Mel

Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående. Bruk da helst rene melkorter, og unngå å blande sammen alt for mange forskjellige melsorter. Du vil da få et bedre resultat. Glutenfri focaccia kan lagets med både grovt og fint mel. Dersom delen blir for kompakt, det kan skje ved bruk av et grovere mel, tilsetter du mer væske. Blir deigen alt for klissete, den kan helt fint være ganske klissete før heving, tilsetter du ekstra mel.

glutenfri focaccia

Ingredienser

Porsjoner: 1 brød – Tar litt tid å lage 

  •  500 g glutenfritt lyst mel 
  • 1 pose tørrgjær 
  • 2 ss sukker 
  • 3 dl lunkent vann                                                                                  
  • 3 dl kesam (ev. rømme el. yoghurt) 
  • 2-3 ss olivenolje
  • ½ ts salt 
  • 1 ts bakepulver  
  • 2 ss olivenolje til topping
  • 1 ss havsalt til topping
  • 1 ss tørket el. frisk rosmarin til topping

 

  1. Rør ut gjær og sukker i lunkent vann. Rør inn kesam og olivenolje. La stå til gjæren «bobler».  
  2. I en annen bakebolle blander du de tørre ingrediensene. Ha det våte over i det tørre og kna godt til du har en luftig deig. Dekk deigen med plastfolie eller et kjøkkenhåndkle og sett den til heving på et lunt sted i cirka 30 minutter. 
  3. Ha deigen over i en ildfast form dekket med bakeark og trykk den ut til den dekker formen. Bruk fingrene til å trykke ut hull i deigen og dytt ned rosmarin. Sprinkle litt olivenolje over og topp med havsalt. La brødet etterheve tildekket i minst 30 minutter.
  4. Forvarm ovnen til 200 °C. 
  5. Stek i ovnen i 30-40 minutter. Avkjøl på rist.

 

glutenfri focaccia glutenfritt mel, pappa uten gluten glutenfritt mel, pappa uten gluten

Når tiden ikke strekker til

Vi har også en glutenfri focaccia i nettbutikken hvis du ikke har tid eller lyst til å bake selv. Det finner du her;  glutenfri focaccia. Denne kan varmes i et toastjern eller i stekeovnen, og er veldig ofte med i matpakken eller som tilbehør til middag.

 

 

 

 

Glutenfri focaccia, pappa uten gluten nettbutikk

Dette innlegget er merket /annonse/ da det inneholder asnnonselenker fra egen nettbutikk.

Vi i Pappa uten gluten har gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Bøkene våre finner du her:

Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka

Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka

Brødboka; Den store glutenfrie brødboka

Juleboka; Juleboka

#pappautengluten #glutenfri #focaccia #glutenfritt #mel #brød #italiensk #utengluten #cøliaki

 

Den store glutenfrie julebakeboka

Besøk vår nettbutikk

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

, ,

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokost pannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat