Glutenfri focaccia

Glutenfri focaccia
Glutenfri focaccia

Focaccia er et saftig og luftig italiensk brød som passer like godt til supper og salater som til tapas/koldtbordet . Vi har brukt kesam og olivenolje i det for å få det ekstra saftig, og det ble virkelig luftig og godt.  Ikke minst var deigen lett å jobbe med. Anbefales!

Du trenger :                                                                                                                   

  • 3 dl lunket vann                                                                                 
  • 3 dl kesam/rømme/yoghurt 
  • 1 pose tørrgjær
  • 2 ss fiberhusk 
  • 2-3 ss olivenolje
  • 1 ss salt
  • 2 ss sukker
  • 500 gr glutenfritt mel 

Olje/ topping:

  • 1/2 dl god olivenolje
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 neve rosmarin/ oregano eller basillikum
  • 1 ss havsalt
  • 2 ss pinjekjerner

Kjør olje, hvitløk og friske urter i en kjøkkenmaskin/mikser. Dette skal pensles over ferdighevet deig før steking. Tilslutt drysser du over havsalt og pinjekjerner (trykk de litt ned).

Start med å blande vann, kesam, fiberhusk,  og olje i en bakebolle. Rør godt og la blandingen stå i 1-2 minutter. I en annen bakebolle har du glf mel, sukker, gjær og salt. Bland de våte ingrediensene over i melet og kna godt til du har en luftig deig.  Blir den for tørr tilsetter du litt ekstra vann, og blir den for løs bruker du litt mere mel. Sett deigen til lunt til heving dekket med plast i ca 30 minutter.

Tips: Ha hakkede soltørkede tomater og-eller oliven i deigen for ekstra smak.

Hell deigen over i en smurt (eller bruk bakepapir) ildfast form. Trykk ut deigen til den dekker formen. La brødet etterheve under plast i minst 30 minutter. Bruk fingrene til å trykke ut hull i deigen.

Stekes på nederste/nest nederste rille i forvarmet ovn på 200C i ca 30-40 min .

Avkjøles på rist.

Glutenfri focaccia
Glutenfri focaccia
Glutenfri focaccia
Glutenfri focaccia
Glutenfri focaccia

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #glutenfri #bakeglede #focaccia #italiensk #brød #aktiv #matglad #maraton #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matblogg #matbloggsentralen #godtno #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #homemade #glutenfree #food #focaccia #italian #bread #celiac

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
Hurra! Boken vår 'Den store glutenfrie bakeboka' kan endelig bestilles!Trykk her for å bestille