Pappa uten gluten
Glutenfri focaccia

Glutenfri focaccia

Glutenfri focaccia

Focaccia er et saftig og luftig italiensk brød som passer like godt til supper og salater som til tapas/koldtbordet . Vi har brukt kesam og olivenolje i det for å få det ekstra saftig, og det ble virkelig luftig og godt.  Ikke minst var deigen lett å jobbe med. Anbefales!

Du trenger :

 • 3 dl lunket vann
 • 3 dl kesam/rømme/yoghurt
 • 1 pose tørrgjær
 • 2 ss fiberhusk
 • 2-3 ss olivenolje
 • 1 ts salt
 • 2 ss sukker
 • 500 gr glutenfritt mel

Olje/ topping:

 • 1/2 dl god olivenolje
 • 1 fedd hvitløk
 • 1 neve rosmarin/ oregano eller basillikum
 • 1 ss havsalt
 • 2 ss pinjekjerner

Kjør olje, hvitløk og friske urter i en kjøkkenmaskin/mikser. Dette skal pensles over ferdighevet deig før steking. Tilslutt drysser du over havsalt og pinjekjerner (trykk de litt ned).

Start med å blande vann, kesam, fiberhusk,  og olje i en bakebolle. Rør godt og la blandingen stå i 1-2 minutter. I en annen bakebolle har du glf mel, sukker, gjær og salt. Bland de våte ingrediensene over i melet og kna godt til du har en luftig deig.  Blir den for tørr tilsetter du litt ekstra vann, og blir den for løs bruker du litt mere mel. Sett deigen til lunt til heving dekket med plast i ca 30 minutter.

Tips: Ha hakkede soltørkede tomater og-eller oliven i deigen for ekstra smak.

Hell deigen over i en smurt (eller bruk bakepapir) ildfast form. Trykk ut deigen til den dekker formen. La brødet etterheve under plast i minst 30 minutter. Bruk fingrene til å trykke ut hull i deigen.

Stekes på nederste/nest nederste rille i forvarmet ovn på 200C i ca 30-40 min .

Avkjøles på rist.

Glutenfri focaccia Glutenfri focaccia Glutenfri focaccia Glutenfri focaccia Glutenfri focaccia

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #glutenfri #bakeglede #focaccia #italiensk #brød #aktiv #matglad #maraton #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matblogg #matbloggsentralen #godtno #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #homemade #glutenfree #food #focaccia #italian #bread #celiac

24 Responses

  1. Det holder seg helt fint til dagen etter, men selvfølgelig som alt av glutenfri bakst er det absolutt best nystekt.. Men, det var mykt , fint og godt dagen etter også! Sevastianos hadde det med i matpakken i dag:)

  2. Denne oppskriften er kjempebra og bruke til grovt brød også. Bare erstatte lyst mel med grovt og benytte en brødform istedenfor. Blir saftig og godt brød. Skjær det i skiver og frys det ned. Supert å varme kjapt opp i brødrister.

  1. Hei,
   Nei, jeg blander det inn med de andre ingrediensene. Viktig at blandingen er lunken før det blandes i deigen . Lykke til!

 1. Kan focacciaen fryses? Og i tilfelle ja, hvordan tine den for å få best og ferskest mulig smak?

  1. Bruker det melet jeg har tilgjengelig , husker ikke helt hvilket i disse, men brukte en lys melblanding 🙂 De kan fint fryses !:)

 2. Jeg får den ikke ordentlig gjennomstekt… hva gjør jeg feil?? Prøvd 2 ganger nå. Både på over og undervarme og varmluft..blir sprø skorpe men bare deig inni. Har da stått i nesten en time begge gangene…. første gangen jeg laget denne ble den såååå god!!

 3. Hei, tenkte å bake dette i dag, ser nydelig ut.
  I boken din skriver du at fiberhusk ikke bør stå mer en 30-60 sekunder men i denne oppskriften skriver du 1-2 minutter. Hva er rett ?

 4. Hei , vil gjerne prøve meg på denne, kan langpanne med høye kanter også brukes tror du i stedenfor ildfast?
  Hilsen Peggy

 5. Du har gitt meg troen på glutenfri bakst! Denne foccaciaen er favoritt bade blandet cøliakere og andre som smaker den

 6. Hei Ser at det står 1ss salt i oppskriften.. Syns det hørtes mye ut, så lurte på om dette er rett? Det skal ikke være 1ts? Mvh Anniken

 7. Dette er den første oppskrift på focaccia som har fungert for meg! Så tusen takk for oppskriften!
  Tips – crème fraiche funker veldig fint! Jeg blandet også fin gf mel (schar c mix) med såkalt grov mel (semper grov mix) da jeg foretrekker litt mer enn bare luftig smak.
  Jeg var og Tom for fiberhusk, men blandet pofiber og johannesbrødkjerne mel og fikk en kjempefin deig av det.

  Takk til pappa uten gluten for en flott oppskrift!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

, ,

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokost pannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.