Om du du bake kun ‘en ting i dag skal du lage fougasse! Dette er et fransk brød med oliven, hvitløk, havsalt og rosmarin. Ganske likt italienernes focaccia.
Jeg har hatt lyst til å teste en glutenfri variant av dette deilige brødet lenge og nå har vi endelig gjort det! Resultatet? Mulig det beste brødet jeg har smakt noen gang.
Vi tok utgangspunkt i pizzabunn oppskriften fra boken vår #denstoreglutenfriebakeboka, men halverte oppskriften noe og forandret litt på fremgangsmåten. Denne oppskriften holder til 2 brød. Om du vil lage flere lager du oppskriften som angitt.
Ingredienser:
- 500 g lyst glutenfritt mel. 50 g ekstra til utbaking om det trengs.
- 1 ss sukker
- 1/2 pose tørrgjær
- 1 ts fint salt
- 4 dl lunket vann
- 2 ss olivenolje
- 1 ss fiberhusk
Fyll: oliven, hvitløk, rosmarin, olivenolje og havsalt
Ha mel og salt i en bakebolle. Rør ut sukker og gjær i lunket vann. La stå til gjæren bobler. Ha i olivenoljen og fiberhusk, rør ut. Dette skal ikke stå lenger enn 30-60 sek før du blander med melet. Rør til du har en fin (gjerne litt klissete) deig. Heves i 45 minutter på et lunt sted.
Del deigen i to å form til to runde, flate brød. Skjær et “bladformet”mønster i deigen. Dytt ned hvitløk, oliven og rosmarin i mønsteret. Dryss over havsalt og 1 ss olivenolje til hvert brød.
Etterheves 30 min.
Stekes i forvarmet ovn på 220 C i 15-20 minutter.
Passer perfekt som tilbehør til supper, gryteretter, salater og/-eller til tapasbordet.
.
.
Denne oppskriften fungerer jo ikke… deig blir en steinklump – får ikke blandet inn alt melet pga for lite væske… Håper jeg får til å fikse det med mer vann (masse!!!!)…