Glutenfri Fougasse

Om du du bake kun ‘en ting i dag skal du lage fougasse! Dette er et fransk brød med oliven, hvitløk, havsalt og rosmarin. Ganske likt italienernes focaccia.

Jeg har hatt lyst til å teste en glutenfri variant av dette deilige brødet lenge og nå har vi endelig gjort det! Resultatet? Mulig det beste brødet jeg har smakt noen gang.

Vi tok utgangspunkt i pizzabunn oppskriften fra boken vår #denstoreglutenfriebakeboka, men halverte oppskriften noe og forandret litt på fremgangsmåten. Denne oppskriften holder til 2 brød. Om du vil lage flere lager du oppskriften som angitt.

Ingredienser:

  • 500 g lyst glutenfritt mel. 50 g ekstra til utbaking om det trengs.
  • 1 ss sukker
  • 1/2 pose tørrgjær
  • 1 ts fint salt
  • 4 dl lunket vann
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss fiberhusk

Fyll: oliven, hvitløk, rosmarin, olivenolje og havsalt

Ha mel og salt i en bakebolle. Rør ut sukker og gjær i lunket vann. La stå til gjæren bobler. Ha i olivenoljen og fiberhusk, rør ut. Dette skal ikke stå lenger enn 30-60 sek før du blander med melet. Rør til du har en fin (gjerne litt klissete) deig. Heves i 45 minutter på et lunt sted.

Del deigen i to å form til to runde, flate brød. Skjær et “bladformet”mønster i deigen. Dytt ned hvitløk, oliven og rosmarin i mønsteret. Dryss over havsalt og 1 ss olivenolje til hvert brød.

Etterheves 30 min.

Stekes i forvarmet ovn på 220 C i 15-20 minutter.

Passer perfekt som tilbehør til supper, gryteretter, salater og/-eller til tapasbordet.

.

.

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
«Etter 15 år har endelig glutenfritt blitt enkelt å lage og kjempegodt.» – CecilieTrykk her for å se boka vår!