Glutenfri Fougasse

Om du du bake kun ‘en ting i dag skal du lage fougasse! Dette er et fransk brød med oliven, hvitløk, havsalt og rosmarin. Ganske likt italienernes focaccia.

Jeg har hatt lyst til å teste en glutenfri variant av dette deilige brødet lenge og nå har vi endelig gjort det! Resultatet? Mulig det beste brødet jeg har smakt noen gang.

Vi tok utgangspunkt i pizzabunn oppskriften fra boken vår #denstoreglutenfriebakeboka, men halverte oppskriften noe og forandret litt på fremgangsmåten. Denne oppskriften holder til 2 brød. Om du vil lage flere lager du oppskriften som angitt.

Ingredienser:

  • 500 g lyst glutenfritt mel. 50 g ekstra til utbaking om det trengs.
  • 1 ss sukker
  • 1/2 pose tørrgjær
  • 1 ts fint salt
  • 4 dl lunket vann
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss fiberhusk

Fyll: oliven, hvitløk, rosmarin, olivenolje og havsalt

Ha mel og salt i en bakebolle. Rør ut sukker og gjær i lunket vann. La stå til gjæren bobler. Ha i olivenoljen og fiberhusk, rør ut. Dette skal ikke stå lenger enn 30-60 sek før du blander med melet. Rør til du har en fin (gjerne litt klissete) deig. Heves i 45 minutter på et lunt sted.

Del deigen i to å form til to runde, flate brød. Skjær et “bladformet”mønster i deigen. Dytt ned hvitløk, oliven og rosmarin i mønsteret. Dryss over havsalt og 1 ss olivenolje til hvert brød.

Etterheves 30 min.

Stekes i forvarmet ovn på 220 C i 15-20 minutter.

Passer perfekt som tilbehør til supper, gryteretter, salater og/-eller til tapasbordet.

.

.

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
Bestill Den store glutenfrie julebakeboka her. Fri frakt og maks rabatt. Trykk her for å bestille