Glutenfri gnocchi

Glutenfri gnocchi
Glutenfri gnocchi

En god klassiker som gnocchi er ikke noe vanskelig å lage akkurat like god i glutenfritt. Gnocchi er laget i hovedsak på poteter med en liten mengde mel, og kan derfor enkelt lages glutenfri til hele familien. Gnocchi er veldig enkelt å lage, og en perfekt rett for små og store matelskere. Vi har laget en enkel versjon med rosmarin og hvitløkssmør, men du kan også lage den med andre friske urter som salvie (nydelig), basillikum mm.

Ingredienser:

  • 1 kg ferdigkokte poteter
  • 2 stk eggeplomme
  • 4 ss revet parmesan
  • 150 g g glutenfritt lys melblanding
  • 2 ts salt
  • ½ ts kvernet pepper
  • 1/3 ts malt muskat
  • 50 g til utbaking
  • 2 ss olivenolje

Rosmarinsmør:

  • 2 ss smør
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 kvist rosmarin
  1. Skrell potet og kok dem i lettsaltet vann. Hell av vannet og la potetene stå på benken til de har avkjølt seg litt. Mos potetene med en potetmoser. Det skal være en jevn og fin masse.
  2. Tilsett mel, parmesan, eggeplomme og en god klype salt. Kna massen raskt sammen til en deig. Dryss litt mel på benken og del deigen i fire. Rull hver del ut til en tynn pølse (1 1/2 - 2 cm bred)  og del pølsene i 2 cm brede biter med en kniv.
  3. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Legg i gnocchiene og la de koke til de flyter opp til overflaten. Ta de opp med en hullsleiv. La de renne godt av seg før du har de over på et fat eller tallerken med litt olivenolje.
  4. Varm opp en stekepanne og tilsett smør og hvitløk. Ha i gnocchiene og stek dem gyldene. Tilsett rosmarin mot slutten, hell gnocchiene over på et fat og dryss over revet parmesan.
Glutenfri gnocchi
5566B94F-BA88-47FC-9C49-174C3D18EB6A
Glutenfri gnocchi

#pappautengluten #glutenfri #gnocchi #aktiv #trening #familie #pappa #tengluten #cøliaki #matbloggsentralen #godtnp #denstoreglutenfriebakeboka #nybok #marathon #runner #glutenfree #cookbook #foodblogger #celiac

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
«Etter 15 år har endelig glutenfritt blitt enkelt å lage og kjempegodt.» – CecilieTrykk her for å se boka vår!