
Små greske ostepaier eller “tyropites” som de kalles, får du kjøpt i de aller fleste bakerier i Hellas. Dog ikke i glutenfritt. Sevastianos ser alltid lengselsfullt på de når vi stopper i et bakeri for å kjøpe kaffe før turen går videre til stranden. Jeg vet ikke hvorfor i all verden vi ikke har laget de før, men det blir definitivt ikke lenge til vi lager de igjen. Denne deigen er en drøm å jobbe med og ostepaiene smaker knallgodt!
De kan fint fryses. Anbefaler da opptining i ovn på 160 ºC i 6-8 minutter.
- 100 g fetaost
- 70 g revet gulost
- 1 egg
- 2 ss finhakket dill
- Salt & pepper
- 400 g lyst glutenfritt mel (spar ca. 50 g til utbaking)
- 3 ½ dl lunkent vann
- 1 egg
- 1 ss sukker
- 1 ts bakepulver
- 1 ts salt
- ½ pose tørrgjær
- 2 ss olivenolje
+1 egg til pensling, pluss noen ss sesamfrø til topping
- Forvarm ovnen til 200 °C
- Ha alt det tørre, bortsett fra gjær og sukker i en bakebolle. Bland ut gjæren og sukker i lunkent vann. Når gjæren «bobler», er den klar. Hell det våte i det tørre, tilsett egget og rør godt. Tilsett vannet litt etter litt for ikke å ende opp med en kompakt deig.
- Deigen kan godt være litt klissete før heving. Juster med mer væske eller mel om det trengs. Sett lunt i en times tid.
- Legg deigen på en melet overflate. Del den i to emner og kjevle ut hver del til en avlang leiv (1/2 cm tykk).
- Stikk ut små (avhengig av hvor store du vil ha de) rundinger med et glass.
- Lag fyllet ved at du blander sammen alle ingrediensene, og legg litt fyll på den ene halvdelen av “rundingene”. lukk den ved å brette den halvdelen uten fyllet over den andre. Bruk en gaffel til å lukke/forsegle kanten. Legg de over på et stekebrett med et bakeark.
- Pensle med et pisket egg og sør over sesamfrø. Stekes i cirka 12–15 minutter.


#pappautengluten #glutenfri #gresk #ostepai #tyropita #godtno #matbloggsentralen #aktiv #trening #familie #pappa #utengluten #denstoreglutenfriebakeboka #cøliaki #marathonrunner #glutenfree #foodblogger #cookbook #greek #cheecepie #tyropita #glutenfree #celiac
2 Responses
Lager disse nå i kveld. Rett i matpakken i morgen. Håper bare de blir bra, det ble suppe uten alt vannet til og med♀️, så måtte tilsette en del ekstra mel. Kan dette ha noe med meltypen jeg brukte? Lagde også dobbel porsjon om det skulle ha noe å si?
Men alt i alt helt ny i gamet og veldig fornøyd med boken din. Hilsen mamma til en liten uten gluten
Denne oppskriften må jeg prøve! Det så veldig godt ut.