Pappa uten gluten
Glutenfri gresk ostepai
Glutenfri gresk ostepai

Glutenfri gresk ostepai

Glutenfri gresk ostepai

Små greske ostepaier eller “tyropites” som de kalles, får du kjøpt i de aller fleste bakerier i Hellas. Dog ikke i glutenfritt. Sevastianos ser alltid lengselsfullt på de når vi stopper i et bakeri for å kjøpe kaffe før turen går videre til stranden. Jeg vet ikke hvorfor i all verden vi ikke har laget de før, men det blir definitivt ikke lenge til vi lager de igjen. Denne deigen er en drøm å jobbe med og ostepaiene smaker knallgodt!

De kan fint fryses. Anbefaler da opptining i ovn på 160 ºC i 6-8 minutter.

  • 100 g fetaost
  • 70 g revet gulost
  • 1 egg
  • 2 ss finhakket dill
  • Salt & pepper

 

  • 400 g lyst glutenfritt mel (spar ca. 50 g til utbaking)
  • 3 ½ dl lunkent vann
  • 1 egg
  • 1 ss sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • ½ pose tørrgjær
  • 2 ss olivenolje

+1 egg til pensling, pluss noen ss sesamfrø til topping

  1. Forvarm ovnen til 200 °C
  2. Ha alt det tørre, bortsett fra gjær og sukker i en bakebolle. Bland ut gjæren og sukker i lunkent vann. Når gjæren «bobler», er den klar. Hell det våte i det tørre, tilsett egget og rør godt. Tilsett vannet litt etter litt for ikke å ende opp med en kompakt deig.
  3. Deigen kan godt være litt klissete før heving. Juster med mer væske eller mel om det trengs. Sett lunt i en times tid.
  4. Legg deigen på en melet overflate. Del den i to emner og kjevle ut hver del til en avlang  leiv (1/2 cm tykk).
  5. Stikk ut små (avhengig av hvor store du vil ha de) rundinger med et glass.
  6. Lag fyllet  ved at du blander sammen alle ingrediensene, og legg litt fyll på den ene halvdelen av “rundingene”. lukk den ved å brette den halvdelen uten fyllet over den andre. Bruk en gaffel til å lukke/forsegle kanten. Legg de over på et stekebrett med et bakeark.
  7. Pensle med et pisket egg og sør over sesamfrø. Stekes i cirka 12–15 minutter.
Glutenfri gresk ostepai Glutenfri gresk ostepai

#pappautengluten #glutenfri #gresk #ostepai #tyropita #godtno #matbloggsentralen #aktiv #trening #familie #pappa #utengluten #denstoreglutenfriebakeboka #cøliaki #marathonrunner #glutenfree #foodblogger #cookbook #greek #cheecepie #tyropita #glutenfree #celiac

2 Responses

  1. Lager disse nå i kveld. Rett i matpakken i morgen. Håper bare de blir bra, det ble suppe uten alt vannet til og med‍♀️, så måtte tilsette en del ekstra mel. Kan dette ha noe med meltypen jeg brukte? Lagde også dobbel porsjon om det skulle ha noe å si?

    Men alt i alt helt ny i gamet og veldig fornøyd med boken din. Hilsen mamma til en liten uten gluten

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

, ,

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokost pannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.