Glutenfri gyros

Av og til klaffer alt. Det gjorde det med disse pitabrødene i dag. I mangel av noen basisvarer ble pitabrødene laget "på slump". De ble myke, de kan bøyes og smaker veldig likt som den originale pita gyros som selges på nesten hvert gatehjørne over hele Hellas.

Som nevnt manglet vi noen basisvarer. Vanligvis ville jeg hatt litt yoghurt eller melk i for lengre holdbarhet, men det hadde vi ikke. Hvis jeg skal være helt ærlig er disse bedre på smak enn andre jeg har på bloggen, men de har nok litt dårligere holdbarhet. Dvs at hvis du vil lage de anbefaler jeg at de spises med en gang. De kan fryses , men de ble litt tørre etter en runde i ovnen. Dersom du vil lage de klare på forhånd anbefaler jeg deg å bruke denne oppskriften på gresk pitabrød, men for
en autentisk gresk gyros må du teste denne oppskriften asap. Denne oppskriften holder til 6-8 pitabrød avhengig av størrelse. Dersom du ønsker færre brød kan du halvere oppskriften.

Pitabrød 6-8 stk:

  • 350 g lyst glutenfritt mel (spar 50 g til utbaking)
  • 1/2 pose tørrgjær
  • 1 ss sukker
  • 1/2 ts salt
  • 2 dl vann
  • 1/2 ss smør til steking av hvert pitabrød (altså 3-4 ss smør)

Rør ut gjær og sukker i vannet. La stå til der bobler. Ha mel og samt i en bakebolle og tilsett væsken. Rør/ kna deigen smidig. Heves tildekket og lunt i cirka 45 min.

Del opp deigen i 6-8 emner som trilles til boller på en melet overflate. La bollene hvile i 10 min på benken under et kjøkkenhåndkle.

Kjevles ut til tynne lefser før de stekes i smør på middels høy varme i noen minutter på hver siden.

Gyros:

  • 1 svinefilet
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 1 ss eddik
  • 1/2 ts paprikakrydder

3 ss olivenolje til steking

Topping:

  • 1/2 tomat i skiver
  • 1/2 løk i skiver
  • 8-10 ss tzatsiki

Gni inn krydderet i svinefileten og stek på middels høy varme til den er gjennomstekt. Tilsett eddik og stek videre i noen minutter. Ta vare på kraften, sett tilside. La kjøttet hvile i 20 min på benken før du skjærer den i tynne skiver før du har den tilbake i kraften og rører godt.

Legg kjøtt, tzatsiki , tomat og løk i skiver i pitabrødene og rull de sammen.

#pappautengluten #gresk #glutenfri #gyros #pita #cøliaki #greek #glutenfree #pitabread #marathon #runner #daddy #cooking #food #celiac #foodblogger

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
«Etter 15 år har endelig glutenfritt blitt enkelt å lage og kjempegodt.» – CecilieTrykk her for å se boka vår!