Glutenfri hjemmelaget tortellini

Glutenfri hjemmelaget ravioli
Glutenfri hjemmelaget ravioli

Hjemmelaget glutenfri pasta er mye enklere å lage enn det mange tror. Det tar litt tid, men det er det verdt. Har du som oss savnet fersk glutenfri tortellini skal du få oppskriften på nettopp det i dag.

Du trenger ikke pastamaskin til denne oppskriften, kun en kjevle og en melet overflate.

Du kan variere fyll og saus, men det det holder i lange baner og fylle med deilig ost

Ingredienser pasta:

  • 250 gr lyst glutenfritt mel
  • 1/2 ts salt
  • 2 egg
  • 2 eggeplommer

Fyll:

  • 1 egg
  • cirka 100 g finrevet valgfrie oster. Jeg brukte en blanding av ricotta, parmesan og litt gouda
  • 1 ss finhakkede friske urter. Som basilikum, timian og/-eller oregano
  • Salt/ nykvernet pepper etter smak

Røres sammen til en jevn masse. Sett kjølig frem til bruk

Saus/til steking:

  • 30 g smeltet smør
  • 2 ss olivenolje
  • 1 fedd finhakket hvitløk
  • 3 ss friske valgfrie urter
  • Salt/pepper etter smak

Topping:

  • Revet parmesan

Start med deigen. Sikt mel i en haug og lag en grop i midten. Ha i egg, salt og rør med en gaffel til alt melet har absorbert. Bruk ca 5 min på å kna deigen til du får en smidig deig. Pakk deigen i plast og la den hvile i 30 min eller mer i kjøleskapet.

Kjevler deigen så tynt du klarer.  Jo tynnere jo bedre. Stikk ut passende sirkler og legg litt fyll i midten med en skje. Du kan bruke et glass om du ikke har en utstikker. Fukt halvparten av kanten med litt vann med fingeren. Brett de sammen og trykk den godt ned så den er helt tett og slik at formen er en halvmåne. Ta hver ende og brett mot hverandre og du får formen til en tortellini. Klem litt godt i skjøten slik at det fester seg. Legg ferdig brettet tortellini over på en tallerken med litt mel.

Kok opp vann med salt i en stor kjele. Legg i tortellini og la de koke i 4 minutter. Ta opp tortellini med en hullsleiv og legg de over i pannen med smør, olivenolje, hvitløk og friske urter. Vend inn tortellini i sausen slik at den "setter seg" godt.  Serveres toppet med revet parmesan.

Du kan også bruke en fyldig tomatsaus til denne oppskriften, men de har så mye smak at en enkel saus med smør, hvitløk og urter holder lenge.

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
«Etter 15 år har endelig glutenfritt blitt enkelt å lage og kjempegodt.» – CecilieTrykk her for å se boka vår!