Glutenfri hvit “flatbread” pizza

Glutenfri "flatbread" pizza
Glutenfri "flatbread" pizza

En "flatbread" pizza, eller flatbrød pizza er nesten det samme som en vanlig pizza, men med mindre fyll på. Du kan selvfølgelig toppe med det du ønsker, men jeg anbefaler deg å teste denne med hvit "saus", ruccula, pinjekjerner og parmesan.

2 stk pizzabunn:

  • 320 g lyst glutenfritt mel
  • 2 1/2 dl lunket vann
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 1 pose gjær
  • Hold igjen cirka 50 g mel til utbaking.

Forvarm ovnen til 230 C med stekeplatene i.

Slik lager du deigen:

  1. Ha alt det tørre, bortsett fra gjær, olje og sukker i en bakebolle. Bland ut gjæren og sukker i lunket vann. Når gjæren «bobler» er den klar. Hell det våte  i det tørre og rør godt.  Tilsett vannet  litt etter litt for ikke å ende opp med en kompakt deig.
  2. Deigen kan  godt være litt klissete før heving. Juster med mer væske eller mel om det trengs. Sett lunt i en times tid.
  3. Legg deigen ut på en melet overflate. Kjevle den ut til ønsket form. Deigen skal være tynn. Legg den over på en forvarmet stekeplate/ form og prikk hull i deigen med en gaffel. Forstekes i 2 minuter

Topping:

  • 1/2 beger Kesam eller rømme
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts sitronsaft
  • 3 ss olivenolje
  • En håndfull ruccula
  • 2 ss pinjekjerner
  • 5 ss parmesanflak
  • 30 g gulost. Finrevet
  • 1/2  pk mozzarella
  1. Bland sammen rømme, sitronsaft, olivenolje og hvitløk. Sett kjøling frem til bruk.
  2. Legg "rømmeblandingen" over forstekte bunner. Strø over gulost og revet mozzarella.
  3. Stekes i cirka 10 minutter
  4. Toppes med ruccula, pinjekjerner og parmesanflak

 

 

Glutenfri "flatbread" pizza

#pappautengluten #glutenfri#flatbread #pizza #godtno #matbloggsentralen #aktiv #familie #pappa #utengluten #cøliaki #glutenfree #food #marathon #runner #dad #celiac

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
«Etter 15 år har endelig glutenfritt blitt enkelt å lage og kjempegodt.» – CecilieTrykk her for å se boka vår!