Glutenfri jukse- croissant med smør
Glutenfri jukse-croissant med smør. En superenkel versjon av den franske klassikeren, men fortsatt like smøraktig, sprø og helt uimotståelig! Ingen komplisert bretting, ikke noe stress – bare ekte nytelse. Denne varianten er laget med smør for den perfekte autentiske smaken, men kan også fylles med sjokolade eller marmelade.. Enklere, raskere og helt glutenfri!
Oppskriften er hentet fra Den store glutenfrie bakeboka.



- Porsjoner: 8 store croissanter – eller 10 mindre
- Tid: 1½–2 timer
Glutenfri jukse- croissant med smør:
- 400 g glutenfritt lyst mel, gjerne fra Pappa uten gluten
- ½ ts salt
- 70 g sukker
- ½ pose tørrgjær
- 1½ dl melk
- 30 g meierismør
- 1 egg
- 1 eggeplomme
- 70 g meierismør til fyll
- 1 ss melk til pensling
Slik gjør du:
- Bland sammen mel og salt i en bakebolle. Sukker og gjær røres ut i lunken melk. La det stå i et par minutter. Bland så sammen de andre våte ingrediensene i en annen bolle. Rør eller visp godt.
- Ha melkeblandingen i de andre våte ingrediensene, rør godt og tilsett i det tørre. Dekk bakebollen med et kjøkkenhåndkle (eller plastfolie) og sett deigen til heving på et lunt sted i minimum 1 time. NB! Deigen kommer til å være klissete når du setter den til heving.
- Ha deigen over på et melet bakepapir og kjevle den ut til den er rektangelformet. Pensle leiven med smeltet meierismør.
- Bruk en pizzaskjærer til å skjære ut 8 triangler diagonalt. Rull dem sammen fra ytterst til innerst. Bøy rullene til horn og legg dem på stekebrett dekket med bakepapir. La croissantene etterheve i 30 minutter.
- Forvarm ovnen til 225 °C. Pensle croissantene med melk og stek dem midt i ovnen i 12–15 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist.

Glutenfritt mel
Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående.

Nettbutikk
Du får flere glutenfrie produkter i nettbutikken vår- Se hele utvalget her.

Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:

den store glutenfrie bakeboka
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka

Den store glutenfrie kokeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka

Den store glutenfrie brødboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka

Den store glutenfrie julebakeboka
Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka
#pappautengluten #glutenfri #franskbakst #croissantfeber #glutenfrittliv #hjemmebakt #utenhvete #bakeglede #glutenfreebaking #cøliaki #matglede #glutenfritt #frenchvibes