Glutenfri julekake

Glutenfri saftig julekake
Glutenfri saftig julekake

Julens beste glutenfrie julekake lager du enkelt med utgangspunkt i grunnoppskrift på bolledeig fra boken vår "Den store glutenfrie bakeboka".

Vi har gjort noen små justeringer i og med at det skal lages som en stor "bolle" og ikke flere små. Julekaken ble knallgod og veldig saftig!

Start med å bløtlegge rosinene. Da slipper du tørre rosiner i bakverket. 10-15 minutter er nok

Ingredienser:

  • 600 g glutenfritt lyst mel ( spar 50 g til elting)
  • 1 1/2 dl sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts xantan gum
  • 1/4 ts natron
  • 1/2 ts salt
  • 1 pose tørrgjær
  • 2 ss fiberhusk
  • 1 ts kardemomme
  • 2 1/2 dl kesam / rømme eller yoghurt
  • 2 1/2 dl lunken melk
  • 1 egg
  • 100 g smeltet smør
  • 1 dl bløtlagte rosiner

Topping:

  • 2-3 ss mandelflak
  • 1 egg til pensling
    1. Bland sammen alle de tørre ingrediensene bortsett fra gjær i en bakebolle. Lag en grop i midten og tilsett egget
      Bland sammen kesam, melk , gjær og smør i en annen bakebolle. Rør godt. Blandingen er klar når gjæren "bobler". Bland så inn de våte ingrediensene i de tørre. Rør eller kna til du har en jevn og fin deig. Deigen kan godt være litt klissete før heving. Tilsett ev. mer mel/ væske ved behov
      Dekk bakebollen med et kjøkkenhåndkle og la deigen heve på et lunt sted i minimum 1 time.
      Elt inn resten av melet og form en stor bolle. Legg den over på et stekebrett dekket med bakeark, pensle deigen å strø over mandelflak. Etterheves i ca 30 minutter.
      Forvarm ovnen til 200 C. Stek julekaken i ca 30 minutter til den er gylden

    Avkjøles på rist

    Glutenfri saftig julekake
    Glutenfri saftig julekake
    Glutenfri saftig julekake

    Lykke til!

    #pappautengluten #denstoreglutenfriebakeboka #glutenfri #julekake #jul  #aktiv #trening #maraton #pappa #familie #utengluten #cøliaki #marathon #runner #dad #cookbook #foodblogger #glutenfree #food #celiac #christmas #cake #norwegian #christmascake

    Pappa uten gluten
    Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
    «Etter 15 år har endelig glutenfritt blitt enkelt å lage og kjempegodt.» – CecilieTrykk her for å se boka vår!