Pappa uten gluten
Glutenfri saftig julekake
Glutenfri saftig julekake

Glutenfri julekake

Glutenfri julekake

Julens beste glutenfrie julekake lager du enkelt med utgangspunkt i grunnoppskrift på bolledeig fra boken vår Den store glutenfrie bakeboka.

Ikke vær redd for å bruke den samme grunnoppskriften til annet bakverk som andre typer bolleoppskrifter, kanelboller, kringle mm. Dette er en deig som er veldig enkel å jobbe med og derfor kan den fint benyttes til forskjellige typer glutenfri gjærbakst. Vi har gjort noen små justeringer i og med at det skal lages som en stor “bolle” og ikke flere små. Denne julekaken ble knallgod og veldig saftig- Anbefaler varmt at dere tester den ut. En god glutenfri julekake bør alle unne seg i førjulstiden. Ikke bli overrasket om de uten cøliaki liker denne også.

Til info- Vi bruker nå kun eget mel i våre oppskrifter og det finner du her. Det utelukker selvsagt ikke andre glutenfrei meltyper. Det er bare å prøve seg frem. Juster ev. med mer mel eller væske om det trengs.

Start med å bløtlegge rosinene. Da slipper du tørre rosiner i bakverket. 10-15 minutter er nok

Ingredienser:

  • 600 g glutenfritt lyst mel ( spar 50 g til elting)
  • 1 1/2 dl sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1/4 ts natron
  • 1/2 ts salt
  • 1 pose tørrgjær
  • 2 ss fiberhusk
  • 1 ts kardemomme
  • 2 1/2 dl kesam / rømme eller yoghurt
  • 2 1/2 dl lunken melk
  • 1 egg
  • 100 g smeltet smør
  • 1 dl bløtlagte rosiner

 

Topping:

  • 2-3 ss mandelflak
  • 1 egg til pensling
    Bland sammen alle de tørre ingrediensene bortsett fra gjær i en bakebolle. Lag en grop i midten og tilsett eggetBland sammen kesam, melk , gjær og smør i en annen bakebolle. Rør godt. Blandingen er klar når gjæren “bobler”. Bland så inn de våte ingrediensene i de tørre. Rørller kna til du har en jevn og fin deig. Deigen kan godt være litt klissete før heving. Tilsett ev. mer mel/ væske ved behov
    Dekk bakebollen med et kjøkkenhåndkle og la deigen heve på et lunt sted i minimum 1 time.
    Elt inn resten av melet og form en stor bolle. Legg den over på et stekebrett dekket med bakeark, pensle deigen å strø over mandelflak. Etterheves i ca 30 minutter.
    Forvarm ovnen til 200 C. Stek julekaken i ca 30 minutter til den er gylden

Avkjøles på rist

Glutenfri julekake Glutenfri saftig julekake Glutenfri saftig julekake

Lykke til!

 

Du finner flere juleoppskrifter i boken vår Den store glutenfrie julebakeboka

 

#pappautengluten #denstoreglutenfriebakeboka #glutenfri #julekake #jul  #aktiv #trening #maraton #pappa #familie #utengluten #cøliaki #marathon #runner #dad #cookbook #foodblogger #glutenfree #food #celiac #christmas #cake #norwegian #christmascake #denstoreglutenfriejulebakeboka

Den store glutenfrie julebakeboka

Besøk vår nettbutikk

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

, ,

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokost pannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat