Om du synes det er vanskelig å bake glutenfritt anbefaler jeg deg å prøve bakemiksene til @detglutenfrieverksted . Deigen er lett å jobbe med og de er perfekt til å brukes som de er eller som “base” for annen bakst. Som denne bollemiksen jeg lagde kringle av.
(Jeg har tidligere laget skoleboller med denne miksen og oppskrift finner her)
Lag deigen som anvist på pakken. Dekk bakebollen med plast å la den heve i ca 30 minutter. Kjevle ut deigen på en melet benk til du får en avlang form. Smør på smør og dryss kanel og sukker over.
Rull sammen til en pølse og fest sammen endene. Ta en saks og klipp i deigen, slik at du får fliker som kan dras ut. Legg flikene til venstre og til høyre annenhver gang. La kringlen heve på et lunt sted ca. 30 minutter. Pensle med egg. Stekes på 180 C i ca 20-25 minutter
Tips: Ha gjerne litt perlesukker og/eller hakkede mandler over. Du kan også ha litt melis over når kringlen er avkjølt.
Mer om bakemiksene til Det glutenfrie verksted finner du her
/sponset produkt
Bollemiks fra Det glutenfrie verksted
Rull sammen til en “pølse” å fest endene godt sammen
Pensle med egg
Ta en saks og klipp i deigen, slik at du får fliker som kan dras ut. Legg flikene til venstre og til høyre annenhver gang
God søndag!
Pappa´n til Sevastianos
#pappautengluten #kapersoliven #detglutenfrieverksted #glutenfri #kringle #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #godtno #allersglutenfritt #matbloggsentralen #nrkmat #ncf #ncfu #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfree #food #sweets #celiac