Blog posts

Glutenfri lasagne

Glutenfri lasagne

Middagstips, Pasta

Lasagne er så godt og det er også en perfekt rett for å få brukt opp det du har i kjøleskapet. Dette ble en skikkelig restelasagne med masse grønnsaker og kjøttdeig, men en klassisk lasagne med deilig ostesaus og kjøttsaus er heller ikke feil.

Du trenger:

Kjøttsaus:

  • 500 g kjøttdeig
  • 2 ss olje til steking
  • 1 stk finhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • Salt/ pepper
  • 2-3 ss  frisk basilikum

Ostesaus:

  • 2 ss smør
  • 3 ss glutenfri lys melblanding
  • 6 dl melk
  • 5 ss revet parmesan eller annen hvit ost
  • 1 ts salt
  • 1⁄2 ts malt hvit pepper
  • 1⁄2 ts revet muskatnøtt

6-8  glutenfrie lasagneplater og  3 dl revet hvitost til toppen.

Brun kjøttdeig i olje. Tilsett løk, hvitløk, tomater, tomatpuré, salt, pepper og 1 ss vann. La sausen koke i 10 minutter. Dryss over basilikum.
Smelt smør i en kjele og rør inn glutenfritt mel. Spe på med melk under omrøring og la sausen koke i cirka 10 minutter. Den skal være litt tykk. Ha i parmesan og la osten smelte. Smak til med krydder.
Legg lasagneplater, kjøttsaus og ostesaus lagvis i en ildfast form. Dryss over revet ost til slutt.

Sett formen i stekeovn på 200 °C og stek i cirka 40 minutter. Bruk en kniv for å sjekke om pastaen er ferdig. La lasagnen hvile noen minutter før servering. Server med godt brød og en frisk salat til.

Glutenfrie lasagne
Glutenfrie lasagne

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #pasta #lasagne #aktiv #matglad #familie #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfree #food #celiac

image_pdfPDFimage_printPRINT

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 9 år med cøliaki.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *