Blog posts

Glutenfri loff

Glutenfri loff

Bakverk, Brød/gjærdeig

Glutenfri loff er både enkelt og lage, og veldig godt. Det passer til det meste og når det begynner å bli litt tørt lager du skikkelig  gode toast av det. Loff passer til de aller fleste anledninger som til reker, tapasbordet eller som en skikkelig digg sandwich.

Ingredienser

  • 600 g lyst mel. Spar 100 g til elting
  • 1 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 1 pose tørrgjær
  • 4 dl melk
  • 100 g smør

Pensling:

  • 1 pisket egg
  • 1 ss sesamfrø (kan sløyfes)

Mål opp 500 g mel og ha det i en bakebolle med gjær, salt og bakepulver. Smelt smøret og tilsett melken. Det er veldig viktig at væsken er lunken før den blandes i melet. Ha det våte i det tørre, rør godt og kna inn resten av melet. Kna til du har en jevn og fin deig.

Sett deigen til heving dekket med plast eller et kjøkkenhåndkle i minimum 1 time.

Forvarm ovnen til 200 C.

Form brødet og og ha det i en brødform med bakepapir. Pensle med egg, strø over sesamfrø og la det heve på et lunt sted i 30 minutter.

Stekes på nederste rille i cirka 40 minutter til det har en fin gylden farge.

Avkjøl på rist.

glutenfri loff
glutenfri loff
glutenfri loff

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfritt #glutenfri #fletteloff #aktiv #matglad #maraton #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matblogg #matbloggsentralen #godtno #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #homemade #glutenfree #bread #food #celiac #foodblogger

image_pdfPDFimage_printPRINT

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 9 år med cøliaki.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *