Glutenfri mac’n’cheece

glutenfri mac´n´cheece
glutenfri mac´n´cheece

Mac’n’Cheece er en klassisk «all-american» rett. Denne varianten som vi har laget er veldig forenklet da det skulle gå litt fort. Aller helst lager du denne med en fyldig beachmelsaus. I og med at denne er litt forenklet (Og veldig barnevennlig) passer den godt for unge kokker som vil prøve seg litt på kjøkkenet.

Vi hadde i litt sprøstekt bacon, men du kan også ha i bacon, spicy pølse, grønnsaker mm i denne retten.

Dette er nok til en middels stor ildfast form.

ingredienser:

  • 500 g makaroni. Kokt som anvist på pakken
  • 1 boks matfløte
  • 1 egg
  • 120 g revet ost. Jeg bruker gulost og cheddar
  • 4 skiver bacon skåret i skiver. Sprøstekes i litt smør
  • 50 g smør
  • Salt/ pepper etter smak
  • 1/2 ts smør til steking av baconet

Forvarm ovnen til 220 C

Sprøstek baconet i smør. Sett til side.

Start med å piske egget i fløten og tilsett 20 g revet ost. Legg smør i skiver i bunnen av en ildfast form. Fyll på med halvparten av den ferdigkokte makaronien og et godt lag med ost. Strø over bacon. Legg så resten av makaronien over , hell over fløteblandingen og topp med resten av osten. Krydre med salt og pepper.  Stekes i 10-15 minutter til osten er smeltet og gylden.

#pappautengluten #glutenfri #macncheece

glutenfri mac´n´cheece
Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
«Etter 15 år har endelig glutenfritt blitt enkelt å lage og kjempegodt.» – CecilieTrykk her for å se boka vår!