Glutenfri mac’n’cheece

glutenfri mac´n´cheece
glutenfri mac´n´cheece

Mac’n’Cheece er en klassisk «all-american» rett. Denne varianten som vi har laget er veldig forenklet da det skulle gå litt fort. Aller helst lager du denne med en fyldig beachmelsaus. I og med at denne er litt forenklet (Og veldig barnevennlig) passer den godt for unge kokker som vil prøve seg litt på kjøkkenet.

Vi hadde i litt sprøstekt bacon, men du kan også ha i bacon, spicy pølse, grønnsaker mm i denne retten.

Dette er nok til en middels stor ildfast form.

ingredienser:

  • 500 g makaroni. Kokt som anvist på pakken
  • 1 boks matfløte
  • 1 egg
  • 120 g revet ost. Jeg bruker gulost og cheddar
  • 4 skiver bacon skåret i skiver. Sprøstekes i litt smør
  • 50 g smør
  • Salt/ pepper etter smak
  • 1/2 ts smør til steking av baconet

Forvarm ovnen til 220 C

Sprøstek baconet i smør. Sett til side.

Start med å piske egget i fløten og tilsett 20 g revet ost. Legg smør i skiver i bunnen av en ildfast form. Fyll på med halvparten av den ferdigkokte makaronien og et godt lag med ost. Strø over bacon. Legg så resten av makaronien over , hell over fløteblandingen og topp med resten av osten. Krydre med salt og pepper.  Stekes i 10-15 minutter til osten er smeltet og gylden.

#pappautengluten #glutenfri #macncheece

glutenfri mac´n´cheece
Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
Forhåndssalget har åpnet for vår nye bok! Få boken før lansering med fri frakt og maks rabatt. Trykk her for å bestille