Blog posts

Glutenfri maistortilla

Glutenfri maistortilla

Bakverk, Barnas kjøkken, Helg, Middagstips

Å lage glutenfrie tortilla er lettere enn du tror, og med disse på bordet høyner du definitivt fredagstacoen. De kan også brukes til quesadilla. Fyll de med favorittfyllet ditt og nyt!

Tips: Du kan steke ferdige tortillas i solsikkeolje å spise de som nachochips.

10-12 lomper

Ingredienser:

  • 180 g maismel
  • 1 ts salt
  • 2 ss mykt smør
  • 1 1/2 dl vann

1. Rør sammen maismel, salt og  mykt smør i en bolle. Tilsett vannet og bland godt sammen til en jevn og fin deig. Del deigen i 10 emner.

2. Form hvert emne til små boller og legg en og en bolle på et bakepapir. Form den til en rund sirkel med hendene og legg litt plastfolie over. Kjevle ut deigen til du har en liten rund, tynn lefse.

3. Ta av plastfolien og legg lefsen med papiret opp i en varm og tørr stekepanne. Dra forsiktig av bakepapiret etter 15-20 sekunder og stek lefsene i omtrent 1 minutt på hver side.

4. Legg de ferdig stekte tortillalefsene oppå hverandre innpakket i et kjøkkenhåndkle for å unngå at de blir tørre.

 

Oppskrift på hjemmelaget guacamole, mangosalsa & tacosaus finner du her.

glutenfri maistortilla
glutenfri maistortilla
glutenfri maistortilla

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfritt #glutenfri #tortilla #aktiv #familie #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfree #food #corn #tortilla #celiac

image_pdfPDFimage_printPRINT

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 9 år med cøliaki.

2 Comments

  1. Malene
    11/04/2019 at 14:38
    Reply

    Hei,
    Kan disse fryses? 🙂

    • Pappa uten gluten
      25/04/2019 at 17:50

      Dessverre ikke forsøkt, men disse er absolutt best når de er nystekte..

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *