Glutenfri marmorkake

glutenfri marmorkake
glutenfri marmorkake

 

Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen; formkaker må på banen igjen for det er så vanvittig godt og marmorkake er intet unntak.

Ingredienser:

  • 100 g smør smeltes
  • 200 g sukker
  • 3 egg
  • 1 ts vaniljesukker
  • 280 g lyst glutenfritt mel
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts natron
  • 1/2 ts salt
  • 2 ss revet appelsinskall
  • Saften av 1/2 appelsin

2 ss kakao

2 ss mandelflak

Fremgangsmåte:

Pisk egg, sukker og smør luftig. Ha i de øvrige ingrediensene bortsett fra kakao, rør videre til du har en jevn og fin røre. Hell halvparten av røren i en brødform dekket med bakeark. I resten av røren har du i kakao, rører godt og tilsetter resten i formen.

Du kan også pynte kaken med mandelflak eller hakkede pistasjnøtter om ønskelig.

Stekes på 170 C i cirka 40-45 minutter. Avkjøles på rist før servering.

glutenfri marmorkake
glutenfri marmorkake

#pappautengluten #glutenfri #marmorkake #glutenfree #marblecake

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
Forhåndssalget har åpnet for vår nye bok! Få boken før lansering med fri frakt og maks rabatt. Trykk her for å bestille