Glutenfri marmorkake

glutenfri marmorkake
glutenfri marmorkake

 

Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen; formkaker må på banen igjen for det er så vanvittig godt og marmorkake er intet unntak.

Ingredienser:

  • 100 g smør smeltes
  • 200 g sukker
  • 3 egg
  • 1 ts vaniljesukker
  • 280 g lyst glutenfritt mel
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts natron
  • 1/2 ts salt
  • 2 ss revet appelsinskall
  • Saften av 1/2 appelsin

2 ss kakao

2 ss mandelflak

Fremgangsmåte:

Pisk egg, sukker og smør luftig. Ha i de øvrige ingrediensene bortsett fra kakao, rør videre til du har en jevn og fin røre. Hell halvparten av røren i en brødform dekket med bakeark. I resten av røren har du i kakao, rører godt og tilsetter resten i formen.

Du kan også pynte kaken med mandelflak eller hakkede pistasjnøtter om ønskelig.

Stekes på 170 C i cirka 40-45 minutter. Avkjøles på rist før servering.

glutenfri marmorkake
glutenfri marmorkake

#pappautengluten #glutenfri #marmorkake #glutenfree #marblecake

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
«Etter 15 år har endelig glutenfritt blitt enkelt å lage og kjempegodt.» – CecilieTrykk her for å se boka vår!