Pappa uten gluten
matpakketips. Glutenfri hverdag

Glutenfri matpakkeinspirasjon

matpakketips. Glutenfri hverdag

Jeg vet at for mange, meg selv inkludert, kan det være vanskelig å stadig finne inspirasjon til matpakken. Dersom du har eller lever med en i huset som har cøliaki, må matpakkene ofte planlegges litt. Noen typer glutenfritt brød kan bli litt tørt utover dagen så det gjelder å prøve seg litt frem til hvilket du synes fungerer best. Under har jeg listet opp ett par forslag til hva man kan lage å sende med på skolen/ barnehagen eller på jobb.

Vi har nesten alltid ferdig oppskåret glf brød i fryseren i tilfelle vi går tom for knekkebrød. Da er det lett å ta opp og du slipper å kaste brød som har ligget litt for lenge. 

Her kommer noen av mine beste tips til matpakken:

Ostehorn

Glutenfrie horn med pizzasaus, ost og skinke
Glutenfrie horn med pizzasaus, ost og skinke

Ostehorn i matpakken er nesten garantert suksess! Du kan ha i det du vil og disse smaker som “vanlige horn”. I tillegg er de veldig enkle å lage. Oppskriften på glutenfrie ostehorn finner du her.

Baguette:

For en tid tilbake kom #rema med glutenfrie baguetter. De anbefales virkelig! De holder seg lenge og blir ikke tørre, selv etter en dag i sekken. Sevastianos elsker de. Stek baguetten i ovnen å smør på favoritt-pålegget ditt. 

Glutenfrie baguette fra Rema
Glutenfri baguette fra Rema
Glutenfri baguette fra Rema

Toast:

Jeg hadde ikke klart meg uten et toastjern i og med at vi har cøliaki i huset. Toast er enkelt og godt i matpakken. Sevastianos vil aller helst ha den med ost, skinke og til nød en tomatskive. Vi har veldig ofte oppskåret brød i fryseren fra blant annet Schaer og Fria slik at det er enkelt å ta opp akkurat så mange skiver du trenger.

Toastbrød fra Schaer glutenfritt
Toastbrød fra Schaer glutenfritt

Pitabrød

Oppskriften på disse anbefaler jeg virkelig! De blir luftige og fine, og de holder seg utrolig bra. Du lager de på under 30 minutter også. Fyll de med salat, ost, skinke eller ha de som tilbehør til matpakken med litt smør i. Gjerne sammen med middagsrester. Middagsrester er forresten helt supert i matpakken.

Oppskriften finner du her:

https://pappautengluten.no/glutenfrie-pitabrod/

 

Glutenfrie pitabrød
Glutenfrie pitabrød

Scones

Scones er veldig enkle å lage og med ost i passer de perfekt i matpakken. Disse lager du faktisk på under 30 minutter og de kan fint lages dagen før.

Oppskriften finner du her

Glutenfrie scones
Glutenfrie scones

Glutenfritt flerkornbrød

Dette brødet holder seg i flere dager på kjøkkenbenken og det smaker akkurat som “vanlig brød”. Det er proppfull med frø og kjerner slik at du holder deg mett langt utover dagen. Oppskrift finner du her

Glutenfritt grovbrød med frø og kjerner
Glutenfritt grovbrød med frø og kjerner

Et barnevennlig glutenfritt brød med frø, kjerner og fiber

Sevastianos tror han er allergisk mot frø. I hvert fall oppfører han seg som om han er det. Jeg pleier derfor å kjøre frø, kjerner og havregryn i en kjøkkenmaskin til “mel” og lure det i han likevel. Dagens #pappatips

Oppskriften på et barnevennlig brød finner du her

 

Barnevennlig glutenfritt fiberbrød med frø og kjerner
Barnevennlig glutenfritt fiberbrød med frø og kjerner

Pizzasnurrer

Disse pizza snurrene er skikkelig gode og de er dessuten supre matpakketips. For oss som har barn med cøliaki er det gull verdt å ha i fryseren den dagen du ikke har glutenfritt brød eller knekkebrød tilgjengelig. Vi baker flere av gangen å fryser de ned. Sevastianos får velge sitt favoritt fyll til å ha i.

Oppskriften finner du her

 

Glutenfrie pizzasnurrer
Glutenfrie pizzasnurrer

Omelett

Omelett er ett veldig godt og enkelt tips til matpakken. Ett lite tips er å fylle de med kokte poteter i terninger for ett mer mettende alternativ.

Oppskriften finner du her

 

Omelett i matpakken
Omelett i matpakken

Pastasalat

En pastasalat er ett godt alternativ på dager der det er mange aktiviteter og barna må få i seg litt rask energi før trening. Pastaen kan fint kokes opp dagen før. Bland for eksempel inn kylling/skinke/laks, ost i terninger, salat, tomat, agurk, mais mm.

Husk gaffel!

Glutenfri pastasalat i matpakken
Glutenfri pastasalat i matpakken

Egg-og baconmuffins

Egg-og bacon muffins er vel egentlig den ultimate helgefrokosten, men de passer like godt i matpakken som til frokost/brunsj og lunsj.

Oppskriften finner du her

Egg-og bacon muffins
Egg-og bacon muffins

Pizza:

Pizza. Gjerne rester fra kvelden før eller frys ned deig når du har litt til overs. Vi pleier å kjevle ut deig til overs mellom 2 bakeark å legge bunnen i fryseren. Lett å ta ut en dag du mangler litt inspirasjon. Husk at du også kan lage små porsjonsstørrelser av den. Trykk ut bunner med et kjøkkenglass og legg de lagvis med matpapir i mellom. 

Du finner flere av våre pizzaoppskrifter her

Porsjonspizza til matpakken
Porsjonspizza til matpakken

Andre tips til en god, sunn og variert matpakke:

 • Middagsrester er også ett veldig sunt og godt alternativ til matpakken. 

 • Pannekaker. Dropp sukkeret , bruk havgryn (males til mel) legg i favoritt pålegget ditt og rull de sammen. 
 • Porsjonspakker med leverpostei, makrell i tomat mm
 • Kokte egg

 • Karbonader

 • Fiskekarbonader

 • Knekkebrød. Sevastianos har lagt sin elsk på de nye knekkebrødene til Wasa. Jeg legger ost i skiver, smør i porsjonspakning og paprika separat slik at knekkebrødet holder seg sprøtt . Husk smørekniv:)

Mellommåltid snacks:

 • Osteterninger
 • Nøtter ( om det ikke er nøtteallergi på trinnet!)
 • Kjeks
 • Riskjeks. Prøv de med ostesmak
 • Frukt og grønt 
 • Yoghurt
 • Gulrot/ agurk i staver

Håper du fant noen tips du kunne bruke og legg gjerne igjen en kommentar til oss med hva ditt beste matpakketips er.

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #matpakke #matpakketips #cøliakiforeningen #cøliaki #ncf #lunsj #aktiv #treningsglad #matglad #pappa #utengluten  #matbloggsentralen #godtno #nrkmat #klikk #allersglutenfritt #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #homemade #glutenfree #food #celiac

2 Responses

 1. Hei. Takk for gode tips 🙂
  Ang tips om toast…toaster du den på morgenen, avkjøler og putter i matboksen også spiser han den kald i lunchen?

  1. Hei og takk for det:) Ja, vi toaster den om morgenenog vi pakker i aluminiumsfolie slik at den holder seg litt lenger. Lykke til!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

, ,

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokost pannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.