Glutenfri muslibar med mørk sjokolade er perfekt som mellommåltid. Jeg vet at Sevastianos ikke alltid er sulten ( eller ikke rekker spise) mellom aktiviteter og da sender vi ofte med en muslibar, litt frukt eller noe annet lettvint som kan spises stående. Det fine med muslibarer er at du kan ha i det du har av tørket frukt, havregryn, cornflakes, nøtter, frø, kjerner, kokos mm.
Det viktigste er blandingsforholdet mellom vått og tørt, så her kan du bruke opp alt du har av ingredienser som står halvfulle i skapet. Du kan derfor fint bytte ut ingredienser i denne oppskriften etter hva du har tilgjengelig.
Ingredienser:
- 4 kopper glutenfrie havregryn
- 1/4 kopp glutenfritt mel
- 1/2 kopp kokos
- 1/3 kopp brunt sukker
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts kanel
- 1/2 kopp olje
- 1/2 kopp honning
- 2 ss peanuttsmør
- 1 ts vaniljesukker
200 g smeltet mørk sjokolade til topping
Forvarm ovnen til 160 C.
Bland alle de tørre ingrediensene, bortsett fra sukker i en bakebolle. Varm opp forsiktig opp honning og brunt sukker i en kjele og bland inn oljen og peanutsmøret. Vend det forsiktig inn i det tørre og rør godt slik at du vår en jevn masse. Ha et bakepapir i en form og smør massen utover ( cirka 2-3 cm tykk)
Stekes i cirka 40 minutter til massen er stiv. Avkjøles helt før du skjærer opp i ønsket form.
Smelt sjokoladen i et vannbad og spre den over muslibarene. Oppbevares i en luftett boks i kjøleskapet.
Lykke til!
Følg oss gjerne på Instagram og facebook @pappautengluten for daglig inspirasjon og oppdateringer.
#pappautengluten #glutenfritt #glutenfri #muslibar #aktiv #aktive #barn #trening #maraton #familie #pappa #utengluten #cøliaki #marathon #running #family #daddy #theglutenfreedad #cooking #homemade #glutenfree #food #energybar #celiac #foodblogger
4 Responses
Hei, hvor lenge kan disse oppbevares i kjøleskapet?:)
Hei. Kan man bytte ut peanøttsmøret med noe annet?
Hei. Datteren min er allergisk mot peanøtter, men bil veldig gjerne prøve disse müslibarene. Går det fint å bare droppe peanøttsmøret, eller har du tips til hva vi kan bruke i stedet? Innbiller meg at det kanskje er med på å binde det hele sammen, med tanke på tekstur.
Kanskje mandelsmør om hun kan ha mandler? De selger ferdig på meny eller så kan du lage hjemme