Glutenfri onepot lasagne
Glutenfri onepot lasagne er vår “go to” når vi skal lage mat til flere personer og ikke vil bruke alt for mye tid på kjøkkenet. Så enkelt, så godt! Du kan også bruke lasagneplater som brytes opp i biter og tilsettes i kjøttsausen.
Nettbutikk
Vi har mange typer glutenfri pasta i nettbutikken nå, sjekk ut hele utvalget her.
Glutenfritt mel
Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående
Kjøttsaus
- 500 g kjøttdeig
- 2 ss smør til steking
- 1 finhakket løk
- 2 fedd finhakket hvitløk
- 2 bokser hakkede hermetiske tomater
- 4 ss tomatpuré
- 1/2 dl vann
- Salt og pepper etter smak
- 2-3 ss frisk basilikum, finhakkes
- 200 g valgfri pasta
- 4 dl revet ost
- 2 mozzarella
- Brun kjøttdeig i smør. Tilsett løk, hvitløk, tomater, tomatpuré, salt, pepper og vann. La sausen koke i cirka 10 minutter. Ha i basilikum. Rør godt og la den koke videre på lav varme.
- Forvarm ovnen til 200 C.
- Kok opp pasta. Legg et lag med kjøttsaus i bunnen av en ildfast form. Legg så kjøttsaus, pasta og ost lagvis i formen. Gjenta prosessen til formen er nesten full. Dryss over godt med revet ost og mozzarella til slutt. Sett på lokk og stek i cirka 30 minutter.
Vi i Pappa uten gluten har gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #pasta #lasagne #aktiv #matglad #familie #pappa #utengluten #cøliaki #marathon #runner #dad #cooking #homemade #glutenfree #food #celiac #onepot #pasta