Glutenfri ostekake

Glutenfri ostekake passer til alle anledninger. Den er rik på smak og den er  veldig enkel å lage. Den kan selvfølgelig lages med mange forskjellige smakstilsetninger og på mange måter, men vi valgte å lage en enkel kake med oste/marmelade-fyll.

Du trenger:

Bunn:

  •  100 gr glutenfrie Digestive kjeks
  •  100 gr glutenfrie havregryn
  •  50 gr mandler
  • 100 gr smør

Fyll:

  • 200 gr kremost
  •  50 gr Kesam
  •  3 dl kremfløte
  •  100 gr melis
  • 4 ss appelsinmarmelade
  •  1 ss skallet fra revet appelsin

Kjør kjeks, mandler og havregryn i en kjøkkenmaskin til du har litt grove smuler. Bland inn smøret og trykk ut kakebunnen i en kakeform. Sett formen til avkjøling på ett kaldt sted.

Lag fyllet ved å vispe kremfløte og melis til en luftig krem. Vend inn kremost, Kesam og revet appelsinskall.   Hell fyllet over i kakeformen og la den avkjøle ett par timer i kjøleskapet. Ta ut kaken å smør over appelsinmarmelade før servering.

Kaken holder i flere dager i kjøleskapet så den kan fint lages dagen før ett selskap.

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #ostekake #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #marathon #running #daddy #cooking #glutenfree #food #cake #cheececake #celiac #matprat #matstart #godtno #matbloggsentralen

 

 

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
Forhåndssalget har åpnet for vår nye bok! Få boken før lansering med fri frakt og maks rabatt. Trykk her for å bestille