Glutenfri pastitsio

Har du vært på ferie i Hellas har du kanskje spist pastitsio. Pastitsio er litt som en lasagne i smak, men istedenfor lasagneplater bruker man en tykk spagetti. Den har jeg til gode å finne i Norge, og jeg tror ikke den finnes i det hele tatt i glutenfritt. Vi har derfor brukt glutenfrie pennes istedenfor.

Denne oppskriften holder til en stor form og er perfekt å lage hvis du har mange gjester. Det blir  cirka 10-12 porsjoner av denne oppskriften.

  • 500 g glutenfrie pennes. Kokes 3 minutter mindre enn anvist på pakken.
  • 2 ss smør

Ingredienser kjøttsaus:

  • 800 g kjøttdeig
  • 1 1/2 boks med hakkede tomater
  • 1 finhakket løk
  • 1 fedd finhakket hvitløk
  • 1 bunt finhakket timian eller frisk oregano
  • 3 ss olivenolje til steking
  • salt/ pepper etter smak
  • 1 klype sukker
  • 1/2 ts kanel

Ingredienser bechamelsaus:

  • 100 g smør
  • 100 g lyst glutenfritt mel
  • 1 l romtemperert melk
  • 1 egg
  • 100 g revet ost
  • en klype muskatt
  • salt/ pepper

60 g revet ost til å ha mellom «lagene» og til topping.

  1. Kok pasta. Den skal koke 3 minutter mindre enn anvist på pakken. Hell av vannet, rør inn 2 ss smør og sett til siden.
  2. Fres løken i olivenolje. Ha i sukkeret og urter.   Tilsett hvitløken og deretter kjøttdeigen. Krydre med salt og pepper etter smak. Stekes i noen minutter. Ha i tomatsausen, sett på lokk og kok videre i noen minutter på lav varme.
  3. Smelt smøret i en gryte på middels varme og rør inn melet. Piskes sammen til det er uten klumper. Tilsett melken litt etter litt mens du rører.
  4. Ta den av platen og tilsett salt, pepper, muskatt og revet ost. Helt til slutt har du i egget og rører godt.
  5. Sett ovnen på 180C
  6. I en smurt ildfast form har du først i pasta med litt ekstra revet ost over. Så tilsetter du  kjøttsausen, og tilslutt heller du forsiktig over bechamelsausen. Toppes med revet ost
  7. Stekes gylden i cirka 40 minutter i en forvarmet ovn.

Server med en frisk salat og gjerne med tzatsiki til.

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
Hurra! Boken vår 'Den store glutenfrie bakeboka' kan endelig bestilles!Trykk her for å bestille