Pappa uten gluten
Glutenfri pizza margeritha
Glutenfri pizza margeritha

Glutenfri pizza margherita

Glutenfri pizza margeritha

En god pizza margherita blir du aldri lei av! Det er faktisk mulig å gjenskape smaken av italia på et kjøkken i Oslo også. Du trenger bare en god saus, og legg gjerne litt kjærlighet i pizzabunnen. Det er det verdt. Fargene i pizzaen, Rødt for sausen -hvitt for mozzarella og grønt for basilikum, er ment å representere fargene i det italienske flagget. Navnet og opprinnelsen sies å være til ære for dronningen av *Italia, Margherita av Savoy, etter et besøk i Napoli i 1889.

Du behøver hverken pizzaovn eller pizzastein til å lage denne oppskriften, men bruk det om du har det. Pass på at ovnen er skikkelig varm før du setter inn pizzaen.

Porsjoner: 1 stor pizza

 

 • 2 ss ekstra mel til utbanking
 • 2-3 ss olivenolje til smøring av stekebrettet

 

 • 40 g tomatpuré
 • 120 g finhakkede tomater
 • 20 g extra virgin olivenolje
 • salt/  pepper etter smak
 • 1 ss basilikum
 • ½ hvitløk, finhakkes
 • 100 g mozzarella
 1. Ha mel og salt  i en bakebolle. Rør ut gjæren i vannet og tilsett honning. Bland så de våre med det tørre. Elt godt.Tilsett oljen og fortsett eltingen.
 2. Sett deigen til heving i ca 1 time
 3. Ha deigen over på en melet overflate, kna deigen til en ball som du legger på et bakeark. Trykk ut bunnen med hendene til en jevn og rund pizzabunn.
 4. . La den etterheve i 30min til.
 5. Forbered sausen i mellomtiden. Bland tomatpuré, olje og salt i en bolle, dekk til og sett til side. Riv eller kutt mozzarellaen i små biter.
 6. Forvarm ovnen til 240ºC.
 7. Smør tomatsausen over bunnen. Stek i 15-17 minutter, tilsett deretter mozzarella og sett den tilbake i ovnen i 2 minutter.
 8. Ta pizzaen ut av ovnen, kutt den opp og nyt.

 

Glutenfri pizza margeritha Glutenfri pizza margeritha

#pappautengluten #glutenfri #pizza #pizzamargherita #napoli  #glutenfritt #familie #pappa 3utengluten #godtno #matblogg #kokebok #marathon #runner #glutenfree #food #pizza #margherita #naples #celiac

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

, ,

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.