Glutenfri hvit pizza med krydrete kjøttboller må være den ultimate fredagspizzaen! Denne var så god med knasende sprø bunn, deilige kjøttboller, kesam, ruccula og masse ost. I går lagde vi pestosnurrer og siden det ble igjen såpass mye av deigen ( den hevet så mye) la vi resten i kjøleskapet natten over å lagde denne digge pizzaen i dag.
Oppskrift på hjemmelagde glutenfrie kjøttboller finner du her, men du kan også kjøpe ferdige om du ikke har tid til å lage fra bunnen av.
Du trenger (ca 3 medium bunner):
- 3 dl kulturmelk. ( du kan også bruke kesam/rømme eller yoghurt)
- 2 dl kokende vann
- 100 gr smør
- 1 pose tørrgjær
- 70 gr jyttemel
- 2 ss fiberhusk
- 1 ss sukker
- 1 ts salt
- 500 gr Semper lys melblanding
Fyll (pr pizza):
- Kjøttboller. Ferdige eller hjemmelagde
- 1 boks Kesam/ creme fraîche eller rømme
- 2 ts pesto (kan sløyfes)
- 5 cherrytomater. Deles i 2
- 2 ss olivenolje
- 1 ts oregano
- salt og nykvernet pepper
1 neve ruccula til topping.
Bland sammen kulturmelk, vann og smør i en bakebolle. Tilsett fiberhusk å rør godt. La blandingen svelle i ett minutt. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin om du har. Tilsett jyttemel å rør videre i noen minutter. Ha mel, salt, sukker, tørrgjær i en annen bakebolle å rør inn de våte ingrediensene. Fortsett å røre i ett par minutter til. Hvis deigen blir for klissete så bruker du mer mel så du får en fin deig. Denne deigen er utrolig lett å jobbe med, men bruk gjerne hansker med litt olje på hvis du synes den er litt vanskelig. Heves på ett lunt sted under ett kjøkkenhåndkle i over 1 time.
Forvarm ovnen til 240 C med stekebrettet eller pizzaformen i.
Del deigen i 3 deler og kjevle ut hver pizza på en melet overflate. Legg over i varm pizzaform og trykk den forsiktig ut mot kanten om den ikke fyller hele (ikke brenn deg!) Prikk huk i deigen med en gaffel og forstek bunnen i et par minutter.
Bland kesam med pesto og legg på Kesam, ost, tomater og kjøttboller (i nevnte rekkefølge).
Stek pizzaen i ca 12 minutter, men pass på; det går fort. Snu gjerne litt på formen underveis slik at pizzaen blir jevnt stekt.
For flere glutenfrie pizzaoppskrifter samt en instruksjonsvideo trykk her.
Lykke til!
Pappa´n til Sevastianos
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #glutenfritt #pizza #kjøttboller #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matfrabunnen #godtfrabloggerne #allersglutenfritt #godtno #matbloggsentralen #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #homemade #glutenfree #italian #pizza #meatballs #food #celiac #foodlover #foodblogger
One Response
Utrolig god pizzabunn! Noe av det bedre GF jeg har smakt og sprø bunn :-). Fikk ikke tid til å heve i en time da. De ble slengt i ovnen like etter elting, men fikk fortsatt mer enn nok deig til tre medium-store pizzaer med oppskriften din. Kan jeg spørre hvorfor du velger å heve? 🙂