Pappa uten gluten
glutenfri pizza med krydrete kjøttboller

Glutenfri pizza med krydrete kjøttboller

glutenfri pizza med krydrete kjøttboller

Glutenfri hvit pizza med krydrete kjøttboller må være den ultimate fredagspizzaen! Denne var så god med knasende sprø bunn, deilige kjøttboller, kesam, ruccula og masse ost. I går lagde vi pestosnurrer og siden det ble igjen såpass mye av deigen ( den hevet så mye) la vi resten i kjøleskapet natten over å lagde denne digge pizzaen i dag.

Oppskrift på hjemmelagde glutenfrie kjøttboller finner du her, men du kan også kjøpe ferdige om du ikke har tid til å lage fra bunnen av.

Du trenger (ca 3 medium bunner):

  • 3 dl kulturmelk. ( du kan også bruke kesam/rømme eller yoghurt)
  • 2 dl kokende vann
  • 100 gr smør
  • 1 pose tørrgjær
  • 70 gr jyttemel
  • 2 ss fiberhusk
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 500 gr Semper lys melblanding

Fyll (pr pizza):

  • Kjøttboller. Ferdige eller hjemmelagde
  • 1 boks Kesam/ creme fraîche eller rømme
  • 2 ts pesto (kan sløyfes)
  • 5 cherrytomater. Deles i 2
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts oregano
  • salt og nykvernet pepper

1 neve ruccula til topping.

Bland sammen kulturmelk, vann og smør i en bakebolle. Tilsett fiberhusk å rør godt. La blandingen svelle i ett minutt. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin om du har. Tilsett jyttemel å rør videre i noen minutter. Ha  mel, salt, sukker, tørrgjær i en annen bakebolle å rør inn de våte ingrediensene. Fortsett å røre i ett par minutter til. Hvis deigen blir for klissete så bruker du mer mel så du får en fin deig.  Denne deigen er utrolig lett å jobbe med, men bruk gjerne hansker med litt olje på hvis du synes den er litt vanskelig. Heves på ett lunt sted under ett kjøkkenhåndkle i over 1 time.

Forvarm ovnen til 240 C med stekebrettet eller pizzaformen i.

Del deigen i 3 deler og kjevle ut hver pizza på en melet overflate. Legg over i varm pizzaform og trykk den forsiktig ut mot kanten om den ikke fyller hele (ikke brenn deg!) Prikk huk i deigen med en gaffel og forstek bunnen i et par minutter.

Bland kesam med pesto og legg på Kesam, ost, tomater  og kjøttboller (i nevnte rekkefølge).

Stek pizzaen i ca 12 minutter, men pass på; det går fort. Snu gjerne litt på formen underveis slik at pizzaen blir jevnt stekt.

 

glutenfri pizza med krydrete kjøttboller
glutenfri pizza med krydrete kjøttboller
glutenfri pizza med krydrete kjøttboller
glutenfri pizza med krydrete kjøttboller
glutenfri pizza med krydrete kjøttboller
glutenfri pizza med krydrete kjøttboller

For flere glutenfrie pizzaoppskrifter samt en instruksjonsvideo trykk her.

 

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #glutenfritt #pizza #kjøttboller #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matfrabunnen #godtfrabloggerne #allersglutenfritt #godtno #matbloggsentralen #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #homemade #glutenfree #italian #pizza #meatballs #food #celiac #foodlover #foodblogger

One Response

  1. Utrolig god pizzabunn! Noe av det bedre GF jeg har smakt og sprø bunn :-). Fikk ikke tid til å heve i en time da. De ble slengt i ovnen like etter elting, men fikk fortsatt mer enn nok deig til tre medium-store pizzaer med oppskriften din. Kan jeg spørre hvorfor du velger å heve? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.