Glutenfri pizza med prosciutto, ruccola og parmesanflak

Glutenfri pizza med prosciutto, ruccula og parmesanflak. Bunn fra BFree
Glutenfri pizza med prosciutto, ruccula og parmesanflak. Bunn fra BFree

Ønsker du deg en quickfix-middag på restaurantnivå, så bør du velge pizzabunn fra BFree. Bunnen er tynn og den blir perfekt sprø. Jeg var imponert (og litt overrasket) over hvor god den var. Vi har denne uken fått teste ut glutenfrie produkter fra BFree, og vi har vært veldig fornøyd med absolutt alle produktene. De er, i tillegg til glutenfrie også veganske.

Produktene FRa BFree får du på Meny, Rema, Coop, Kiwi og Joker.

Vi har laget to typer pizzaer med forskjellig topping, og først ut er pizza med prosciutto, ruccula og parmesanflak.

Ingredienser:

  • 1 pakke pizzabunner fra BFree
  • 8-10 skiver prosciutto
  • 100 g revet gulost
  • 1 pose mozarella
  • 1 neve ruccula
  • 6 cherrytomater
  • tomatsaus. Ferdig eller hjemmelaget
  • 4 ss olivenolje
  • Revet parmasanflak til topping
  • salt og nykværnet pepper etter smak

Forvarm ovnen som anvist på pakken. Legg bunnene på 2 stekebrett dekket med bakeark. Spre tomatsaus, revet ost, mozzarella og cherrytomater over pizzaene før steking. Topp med et par ss olivenolje og salt over hver pizza. Stekes i cirka 15 minutter.

Ta pizzaene ut av ovnen og fordel ruccula, prosciutto og revet parmesanflak over (bruk ev en ostehøvel).

Ingredienser hjemmelaget tomatsaus:

  • 1 boks hermetiske grovhakkede tomater
  • 1 fedd hvitløk
  • 12 ts sukker
  • 1 ss hvitvinseddik
  • Salt/pepper
  • 1 ts oregano. Gjerne frisk
  • 4-5 ss god olivenolje

Du kan gjerne ha i litt chili for en en litt sterkere saus. Kjør alle ingrediensene sammen i en kjøkkenmaskin.

 

Glutenfri pizza med prosciutto, ruccula og parmesanflak. Bunn fra BFree
Glutenfri pizza med prosciutto, ruccula og parmesanflak. Bunn fra BFree
BFree/pappa uten gluten
Glutenfri pizza med prosciutto, ruccula og parmesanflak. Bunn fra BFree

Husk å tagge alle dine deilige BFree-oppskrifter med #BFreeFoodie for sjansen til å bli delt på siden deres. De trekker en "BFree Foodie of the month" den siste fredagen i hver måned. Kanskje nettopp ditt bilde havner på veggen deres:)

Flere BFree produkter finner du her.

 

Lykke til!

#bfreefoodie #annonse #pappautengluten #glutenfri #italiensk #pizza #pizzabunn #godtno #collab #ad #bfree #food #glutenfree #products #pizza #marathon #runner #daddy #family #food #foodblogger

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
«Etter 15 år har endelig glutenfritt blitt enkelt å lage og kjempegodt.» – CecilieTrykk her for å se boka vår!