Glutenfri pizza med spekeskinke, feta, oliven & ruccula

glutenfri pizza med ruccula, spekeskinke, feta

image

Denne minner meg om sommeren og selv om gradestokken viser minusgrader var solen fremme i dag og vi fikk ett lite håp om at våren kommer vår vei. Riktignok om noen måneder, men i mellomtiden kan vi kose oss med denne. Innendørs.

Du trenger til 3 -4 porsjonspizzaer :

  • 500 gr Semper lys melblanding
  • 1 pk tørrgjær
  • 270 ml lunket vann
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 knivsodd sukker

Topping:

  • Spekeskinke
  • Ruccula
  • Feta
  • Oliven
  • Cherry tomarer
  • Rød løk
  • Basillikum
  • Havsalt

Rør ut gjæren i lunket vann og sukker, la den stå i ca 10 min. Ha melet og salt i en bakebolle, blandes. Lag en grop i midten å ha i olivenolje og edikk. Rør inn vann, gjær og sukkerblandingen. Bland sammen i en kjøkkenmaskin eller bruk hendene. Heves i ca 1 time.

Del deigen i 3-4 deler og kjevle de ut til porsjonsstørelser. Pensle en pizzaform eller stekebrett med olivenolje, legg på deigen, tomater og løk.

image

Stekes på 180 C i forvarmet ovn, i ca 45 min.

La pizzaen avkjøle seg litt før du legger på ruccula, feta, oliven, spekeskinke og basilikum. Ha over litt olivenolje og havsalt til slutt.

Lykke til!

Pappa’n til Sevastianos 😉

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #mat #matbloggsentralen #matpaabordet #matprat #godtno #nrkmat #glutenfree

 

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
Bestill Den store glutenfrie julebakeboka her. Fri frakt og maks rabatt. Trykk her for å bestille