Glutenfri pizza med tomater, mozzarella og parmaskinke

Glutenfri "Caprese"pizza

At denne familien er svak for deilig italiensk pizza er ingen hemmelighet. Denne er i tet unntak. Deilig sprø bunn, perfekt stek og med masse deilig fyll. Tanken med denne pizzaen var å forene en god capresesalat med pizzabunn. Det gikk rimelig greit for å si det sånn. Resultatet ble som en pizza/ bruschetta. Så digg!

Pizzabunn 2 stk:

  • 320 g lyst glutenfritt mel
  • 2 1/2 dl lunket vann
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 1 pose gjær
  • Hold igjen cirka 50 g mel til utbaking.

Tomatsaus

  • 3 tomater hakkes
  • 1 fedd finhakket hvitløk
  • 1 ss sukker
  • 3 ss olivenolje
  • 1 bunt finhakket basilikum

Varm opp olje i en kjele og ha i de øvrige ingrediensene. Gi sausen et lett oppkok på svak varme i noen minutter. Sausen smøres i et tynt lag på forstekt bunn.

Topping:

  • 8 skiver parmaskinke
  • 200 g revet ost
  • 2 pk mozzarella
  • 16 cherrytomater delt i to
  • 2-4 ss olivenolje
  • litt salt

 

Forvarm ovnen med stekeplatene i.


Slik lager du deigen: 

Ha alt det tørre, bortsett fra gjær, olje og sukker i en bakebolle. Bland ut gjæren og sukker i lunket vann. Når gjæren «bobler» er den klar. Hell det våte  i det tørre og rør godt.  Tilsett vannet  litt etter litt for ikke å ende opp med en kompakt deig.

Deigen kan  godt være litt klissete før heving. Juster med mer væske eller mel om det trengs. Sett lunt i en times tid.

Legg deigen ut på en melet overflate. Kjevle den ut til ønsket form. Deigen skal være tynn. Legg den over på en forvarmet stekeplate/ form og prikk hull i deigen med en gaffel. Forstekes i 2 min.

Ta ut deigen og legg på tomatsausen, revet ost og cherrytomater. Plasser mozzarella i midten av pizzaen. Ha over 1-2 ss olivenolje og en klype salt

Stekes på 230 C i cirka 15 minutter. Legg på skinke  og friske basilikumblader før servering.

Glutenfri "Caprese"pizza
Glutenfri "Caprese"pizza
Glutenfri "Caprese"pizza
Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
«Etter 15 år har endelig glutenfritt blitt enkelt å lage og kjempegodt.» – CecilieTrykk her for å se boka vår!