Pappa uten gluten
glutenfri pizza. Helios

Glutenfri pizza med universalmiksen fra Helios

/Reklame/

Selvfølgelig kan du lage like god pizza selv om den må være glutenfri. Få ting smaker så godt som en tynn , italiensk pizza med fyldig tomatsaus og sprø skorpe. 

Du trenger (bunn):

  • 500 gr universalmiks Helios
  • 1 ss sukker
  • 1 pose tørrgjær
  • 4 dl væskeblanding  bestående av like deler melk/ yoghurt/ vann. Du kan også bruke kesam/rømme
  • 1 ts salt
  • 4 ss olivenolje fra Helios

Ønsket fyll som tomatsaus, revet ost, mozzarella, pepperoni / spekeskinke mm

Start med å ha 400 gr mel, sukker, gjær og salt i en bakebolle. Varm forsiktig opp melk og bland inn  yoghurt, olje og vann. Det skal være lunkent. Ha i fiberhusk å la det stå i ca ett minutt.

Bland så de våte ingrediensene med de tørre og spe på med resten av melet. Elt deigen til du har en jevn, fin deig. Deigen skal være elastisk og lett å jobbe med så bruk evt mer væske eller mel ved behov

Heves i min. 1 time  på et lunt sted under et kjøkkenhåndkle.

Forvarm ovnen med stekeplaten/ pizzaformen i til 230C.

Del deigen i 3 like store emner å kjevle ut hver pizza på en melet overflate. Legg over på et varmt stekebrett eller i en pizzaform å trykk den forsiktig ut mot kanten om den ikke fyller hele (ikke brenn deg!) 

Prikk huk i deigen med en gaffel og forstek bunnen i et par minutter.

Smør over pizzasaus og legg på ønsket fyll. 

Stek pizzaen i ca 12 minutter, men pass på; det går fort. Snu gjerne litt på formen underveis slik at pizzaen blir jevnt stekt.

Pappa uten gluten / Helios
glutenfri pizza. Helios

Flere oppskrifter og tips til hvordan du kan bruke de glutenfrie bakemiksene finner du her.

 

Lykke til!

Husk at du også kan følge @pappautengluten og @helios på Instagram for daglige oppdateringer!

#pappautengluten #helios #samarbeid #glutenfri #glutenfritt #cøliaki

6 Responses

  1. Hallo,
    takk for mange gode oppskrifter. Ett spørsmål: Det står fiberhusk i oppskriften men det er ikke spesifisert i ingedienslisten. Hvor mye fiberhusk har du i? 2 ts, f.eks.?

    1. Hei,
      Jeg bruker stort sett 2 ss fiberhusk i deigen. Dersom du ikke har det i hus kan du droppe det:) Lykke til og takk for hyggelig melding!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.