Pappa uten gluten
glutenfri plommepai
glutenfri plommepai

Glutenfri plommepai

glutenfri plommepai

Glutenfri plommepai er enkelt å lage og det smaker så godt med is eller vaniljekrem til!

Paibunn:

  • 2 dl glutenfritt mel, gjerne fra Pappa uten gluten
  • 1 dl melis
  • 50 g mykt smør
  • 3 ss kaldt vann
  • 2-3 ss gresk yoghurt
  • 1 ss smør til smøring av formen

 

Fyll:

  • 5 store plommer
  • 1 dl sukker
  • 3 egg
  • 1 dl fløte
  • 1 ts vaniljesukker

 

  1. Start med å lage bunnen ved å blande mel og melis. Tilsett smør, vann og yoghurt og kna det godt sammen. Kvevle ut deigen, gjerne mellom to bakeark, og trykk den ut i en smurt form. Ev. bruker du et bakeark. Trykk deigen godt ut og prikk ut hull med en gaffel. Sett kjølig i cirka 30 minutter.
  2. Forvarm ovnen til 180 C.
  3. Skjær plommer i skiver og pisk sammen sukker og egg i en bakebolle. Tilsett fløte og vaniljesukker og rør godt.
  4. Ta ut paideigen og stek den i forvarmet ovn i cirka 10 minutter. Legg plommene i bunnen og hell over eggeblandingen. Stekes videre i cirka 40-45 minutter. Avkøles på rist.
glutenfri plommepai glutenfri plommepai

#pappautengluten #glutenfritt #glutenfri #plommepai #pai #utengluten #cøliaki #marathon #runner #glutenfree #food #pie #celiac

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

, ,

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokost pannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.