
Glutenfri plommepai er enkelt å lage og det smaker så godt med is eller vaniljekrem til!
Paibunn:
- 2 dl glutenfritt mel, gjerne fra Pappa uten gluten
- 1 dl melis
- 50 g mykt smør
- 3 ss kaldt vann
- 2-3 ss gresk yoghurt
- 1 ss smør til smøring av formen
Fyll:
- 5 store plommer
- 1 dl sukker
- 3 egg
- 1 dl fløte
- 1 ts vaniljesukker
- Start med å lage bunnen ved å blande mel og melis. Tilsett smør, vann og yoghurt og kna det godt sammen. Kvevle ut deigen, gjerne mellom to bakeark, og trykk den ut i en smurt form. Ev. bruker du et bakeark. Trykk deigen godt ut og prikk ut hull med en gaffel. Sett kjølig i cirka 30 minutter.
- Forvarm ovnen til 180 C.
- Skjær plommer i skiver og pisk sammen sukker og egg i en bakebolle. Tilsett fløte og vaniljesukker og rør godt.
- Ta ut paideigen og stek den i forvarmet ovn i cirka 10 minutter. Legg plommene i bunnen og hell over eggeblandingen. Stekes videre i cirka 40-45 minutter. Avkøles på rist.


#pappautengluten #glutenfritt #glutenfri #plommepai #pai #utengluten #cøliaki #marathon #runner #glutenfree #food #pie #celiac