Glutenfri risotto med bacon & Cherrytomater

Risotto
risotto

Noen av de beste rettene blir til i mangel av ingredienser eller etter hva du har i kjøleskapet. Denne risottoen er akkurat en sånn rett.

Risotto er naturlig glutenfritt og derfor helt unødvendig å skrive "glutenfri" foran, men vær obs på at om du bruker buljong i denne kan flere inneholde gluten.

Vi har brukt hjemmelaget kraft kokt på bein fra reinsdyr, men du kan selvfølgelig koke kraft på annet kjøtt, grønnsaker eller kjøpe ferdig buljong.

Ingredienser:

  • 8-10 dl ferdigkokt kraft eller buljong
  • 4 dl arborio risotto.
  • 1/2 gul løk eller 1-2 sjalottløk
  • 6 cherrytomater delt i to
  • 1-2 finhakket hvitløksfedd
  • 100 g bacon/ pancetta i terninger 
  • 1 dl hvitvin. kan sløyfes, men anbefales. Spe på med ekstra kraft om du dropper vin
  • 3 ss smøring 1 ss olje til steking
  • 4 ss revet parmesan
  • 1/2ts salt

Topping:

  • 4 ss finhakkede urter som basillikum eller persille
  • salt og nykværnet pepper etter smak
  • revet parmesan

Stek bacon, hvitløk og løk gyldent i noen ss smør og litt olje. Tilsett risen og la den steke seg blank. Tilsett litt kraft og hvitvin og la det putre på middels varme. Spe på med kraften underveis. Husk å røre jevnlig. Tilsett mer væske i form av vann/ buljong om det trengs. Risottoen skal være kremet og ikke tørr. Smak deg frem underveis da risottoen skal ha litt tyggemotstand og ikke kokes til grøt.

Fordel risotto på en tallerken og topp med revet parmesan, urter, salt og nykvernet pepper.

Bon apetitt!

 

 

#papaputengluten #glutenfri #risotto # #middagstips #aktiv #trening #familie#pappa #utengluten #cøliaki #matbloggsentralen #godtno #marathon #running #daddy #cooking #glutenfree #food #celiac #cookbook #fodblogger  #thefeedfeed

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
«Etter 15 år har endelig glutenfritt blitt enkelt å lage og kjempegodt.» – CecilieTrykk her for å se boka vår!