Glutenfri sandwich-is
Glutenfri sandwich-is er faktisk ganske enkelt å lage selv. I tillegg så smaker det nydelig! Nå bugner det av is i butikkene, men dessverre er det vanskelig å få tak i kjeks-is som er glutenfri. Men du kan lage det selv. Dette er også en aktivitet barna kan være med på, og fyllet kan varieres i det uendelige, i tillegg til selve isen.
Vi brukte M& M´s i tillegg til is, som fyll. Sjekk at du tåler de, da de inneholder spor av gluten. Du kan også bruke hakket sjokolade, nonstop, kakestrøssel, nøtter eller bær. Husk å lese på ingrediensene først. De fleste med cøliaki tåler spor av gluten, men det vet du best selv. Og får du en gjest med cøliaki kan du ev. spørre vedkommende først.
Det tar litt tid å lage glutenfri sandwich-is, men vi garanterer at det er verdt tiden!
Glutenfritt mel
Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående. Vi har brukt det lyse melet vårt i bunnen på glutenfri sandwich-is.
Ingredienser 12 sandwich-is
Denne oppskriften gir 12 store sandwich-is, eller flere små. Dette er ganske mektig, så lag de gjerne litt mindre i størrelsen. Vi oppbevarer sandwich-is i porsjoner pakket i plastfilm i fryseren.
- 100 g romtemperert smør
- 100 g sukker
- 50 g brunt sukker
- 1 ½ dl melk
- 140 g glutenfritt lyst mel, gjerne fra Pappa uten gluten
- 20 g Oboy
- 20 g kakao
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
Fyll
- 1 liter valgfri is
- Sjokolade, nøtter eller annet ønskelig fyll
- Forvarm ovnen til 180 C.
- Visp smør og sukker i en bakebolle. Tillsett resten av ingrediensene og rør til en jevn og fin røre uten klumper. Tilsett mer væske eller mel om det trengs, røren skal være litt tykk.
- Legg et bakeark på et stekebrett og fordel røren utover. Bruk en slikkepott. Dette minner om metoden du bruker til å smøre utover knekkebrød. Fortsett til røren har form som et rektangel. Dette er litt klissete og det tar litt tid.
- Stek bunnen i forvarmet ovn i cirka 15 minutter. Avkjøl på rist.
- Sett brettet i fryseren og la det stå i minimum 2 timer. Gjerne natten over.
- Ta ut brettet og del bunnen i to like store deler.
- Ta isen ut av fryseren, la den stå til den kan smøres ut over den ene delen. Smør et tykt lag med is (og ev. hakket sjokolade), og legg den andre delen over. Frys i en time.
- Ta den ut, la den stå litt og del opp i passende biter med en skarp kniv. Bruk en spatel eller slikkepott til å “dytte” på plass isen i kantene.
- Pakk de inn i plastfilm og oppbevar de i fryseren.
Vi har flere glutenfrie produkter i nettbutikken vår- Se hele utvalget her.
*Dette innlegget er merket annonse da vi har brukt lenke til Pappa uten gluten´s eget mel i oppskriften på glutenfri sandwich-is.
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka
#pappautengluten #glutenfritt #glutenfri #sandwich #is #sandwichis #issommer #utengluten #cøliaki #godtno #marathon #runner #dad #glutenfree #icecream #icecreamsandwich #celiac #nogluten #senzaglutine