
.
Hva med deg, Halloween or not?
Ingredienser kakebunn:
250 g sukker3 egg
350 g glutenfritt lyst mel, gjerne fra Pappa uten gluten
1 klype maldonsalt
1 ts natron
1 ts bakepulver
100 g kakaopulver
1 beger rømme
1 1/2 dl vann
50 g smeltet smør
Smelt og avkjøl smøret. Pisk sukker og egg sammen til eggedosis i en bakebolle. Bland sammen mel, salt, natron, bakepulver og kakaopulver i en annen bolle. Ha de tørre ingrediensene i eggedosisen sammen med vann, smør og rømme. Rør godt sammen.
Fordel røren ut i en rund eller avlang form ikledd bakeark. Stek på 180 C i 25-30 min. Avkjøl på rist. Del kaken i to.
Glassur:
200 g mykt smør150 g melis
Ønsket konditorfarge
1 ts mandolsalt
Pisk smør og melis hvitt. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin og visp godt i 5 minutter. Smak til med salt. Tilsett ønsket farge og rør videre til fargen har trukket godt inn i kremen.
Fordel glassuren mellom kakebunnen og på toppen av kaken.
Topping:
Valgfritt godteri til pynt. Vi brukte forskjellige typer salt, søtt og surt, samt marshmellows og sjokolade i biter. Her er det bare fantasien (og gluten) som som setter en stopper for hva du kan pynte med.

#pappautengluten #glutenfri #halloween #cøliaki #aktiv #matglad #trening #familie #pappa #utengluten #sjokoladekake #godteri #marathon #runner #glutenfree #food #celiac #chef #cookbooks #denstoreglutenfriebakeboka #denstoreglutenfriekokeboka #denstoreglutenfriejulebakeboka