Glutenfri sjokoladekake

image

Barnebursdager kan være en utfordring dersom du har cøliaki å må stå på en glutenfri diett. Mange tilbyr seg å lage en glutenfri kake, men er usikre på om kjøkkenrutinen er bra nok. Vi tilbyr oss alltid å ta med egen kake slik at vertskapet slipper å tenke på det. Sevastianos synes det er helt uproblematisk å ta med egen mat.

I dag er det bursdagsfeiring med gutta i klassen, så vi har laget sjokoladekake. Det serveres også pizza og vi tar med glutenfri Grandiosa. Vi kan selvfølgelig lage selv, men det er noe med å få servert lik mat som “alle de andre” i ett selskap. Håper flere produsenter av ferdig pizza slenger seg på å følger deres eksempel. Men nok om det, og mer om kaka😉

Sjokoladekake:

  • 3/4 kopp romtemperert smør
  • 1 kopp sukker (!)
  • 6 egg
  • 1/3 kopp melk
  • 1/2 ts vaniljesukker
  • 1/2 ts bakepulver
  • 3/4 kopp kakao
  • 1 2/3 kopp glutenfritt mel ( lys)
  • 1 knivsodd salt

Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Visp egg og sukker hvitt, bland in melk og smør og ha de i bollen med de tørre ingrediensene. Røres sammen til en jevn, smidig røre.

Hell rører i en smurt form.

Stekes på 180c i forvarmet ovn på nederste rille i ca 40-45 min.

Glasur:

  • 100 gram kokesjokolade, Freia premium 86%
  • 1/2 kopp kremfløte
  • 1 ts melis

Sjokoladen hakkes å smeltes på svak varme i en liten kjele, tilsett fløte og melis. Røres godt. Smøres over avkjølt kake.

Lykke til!

Pappa’n til Sevastianos 😉

 

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
Forhåndssalget har åpnet for vår nye bok! Få boken før lansering med fri frakt og maks rabatt. Trykk her for å bestille