Denne glutenfrie Smash-kaken er en eksplosjon av smaker mellom salt og søtt. Om du ønsker å imponere noen små eller store kakeelskere (eller Smash-elskere) er denne kaken perfekt! Sevastianos elsker Smash og det var han som kom opp med ideen om å lage en Smash-kake. Et kjapt googlesøk viser at noen faktisk allerede har tenkt på det, så denne oppskriften har vi lånt av #detsøteliv.
NB! I utgangspunktet trenger du ikke mer enn 1 pose med Smash, men beregn litt ekstra da det merkelig nok forsvinner litt underveis i bakingen…:)
Du trenger:
2 kakebunner:
- 4 eggehviter
- 3 dl sukker
- 40 stk salti fra Schaer
Sjokoladekrem:
- 4 eggeplommer
- 3 ss sukker
- 60 g smør
- 200 g hakket mørk sjokolade
Fyll:
- 5 dl vaniljekrem (vi brukte ferdig)
- 50 g Smash
Topping:
- 3 dl kremfløte
- 50 g Smash
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til tykk marengs. Kjør kjeksen i en blender til pulver.
Ha bakepapir i bunnen på to smurte runde former ( 24 eller 26 cm) og fordel massen i formene. Stek bunnene midt i ovnen på 175°C i ca 20 min.
Avkjøl til bunnene er helt kalde før du tar de ut av formene.
Smelt smøret og ha i sjokoladen til alt er smeltet. Avkjøl litt før du har i sukker og eggeplommene og visp hart til alt er oppløst. Avkjøl litt før du smører et lag sjokoladekrem på hver av bunnene. Sett bunnene kjølig i 30 minutter til sjokoladen har “satt seg”.
Pisk kremfløten og sett den kjølig frem til bruk.
Legg den ene kakebunnen på et fat. Fordel over vaniljekremen og strø over hakket Smash. Legg så forsiktig den andre kakebunnen over, og pynt med mer hakket Smash (gjerne noen hele også).
Oppbevar kaken kjølig frem til servering.
Lykke til!
Pappa´n til Sevastianos
#pappautengluten #kapersoliven #detsøteliv #glutenfri #smash #kake #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matbloggsentralen #godtno #allersglutenfritt #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #glutenfree #food #cake #celiac