Blog posts

Glutenfri smuldrepai med havregryn og bær

Glutenfri smuldrepai med havregryn og bær

Bakverk

Denne smuldrepaien med plommer og bær må du lage! Smuldrepai må være verdens enkleste dessert å lage. Du lager den på 30 minutter inkludert steketid, og du kan lage den med eller uten sukker, du kan droppe smøret og bruke kokosolje, og du kan bruker det du vil av frukt, bær, musli og nøtter. Denne smaker kjempegodt med epler og kanel også. Altså ingen grunn til IKKE å lage den:-)

Ingredienser:

  • 200 g glutenfrie havregryn
  • 100 g smør
  • 100 g brunt sukker
  • 250 g friske/frosne valgfrie bær

Smelt smøret i en stekepanne. Tilsett sukker og havregryn. La det surre på middels varme i et par minutter.

Ha bær i en paiform og strø havregrynblandingen over.

Stekes på 180-200 C i cirka 15-20 minutter til den har en gylden farge.

Glutenfri smuldrepai med bær og havregryn
Glutenfri smuldrepai med bær og havregryn
Glutenfri smuldrepai med bær og havregryn

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.

1 Comment

  1. Randi Harriet Sørensen
    05/09/2019 at 18:35
    Reply

    Åh dette ser lekkert ut. Tenker å prøve med epler fra hagen og ha hjemmelaget vaniljesaus til. Tusen takk

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *