Nyhet - Besøk vår nettbutikk
her

Glutenfri spinatlasagne

spinatlasagne
Glutenfri spinatlasagne

Denne spinatlasagnen med masse deilig ost er perfekt på dager du ønsker å spise litt grønnere. Den er ikke ulik  det vi i Hellas kaller for "spanakopita", men her har vi brukt lasagneplater og ikke deig. Smaken av spinat, ost, dill og sitron er nydelig, og du kan også gjerne ha i litt fetaost. Det er bare godt!

Disse lasagneplatene er laget i porsjonsstørrelse (cirka to porsjoner), og helt perfekt når bare en eller to skal ha glutenfritt. Dobble ingrediensene om du lage til flere, eller i en større form. Vår dekket akkurat en plate.

 

  • lasagneplater
  • 1 ss olivenolje
  • 1/2 finhakket purre
  • 1 fedd hvitløk
  • 450 g spinat
  • 1/2 squash, finrevet
  • 2 ss sitronsaft
  • 2–3 ss finhakket dill
  • 2 poser mozzarella
  • 150 g revet gulost
  • salt/pepper etter smak

 

 

  1. Forvarm ovnen til 180 C.
  2. Ha olivenoljen i en stekepanne, og surr purre og hvitløk gyllent. Tilsett spinat, squash, sitron og dill, og la det surre videre i noen minutter.
  3. Lag hvit saus ved å smelte smøret i en liten kjele. Tilsett mel og muskat og rør godt. Tilsett melk og kok opp under omrøring til sausen er tykk. Ha i parmesan, salt og pepper. Sett til side.
  4. Ha litt av spinatblandingen i en liten ildfast form. Legg over en lasagneplate, dryss revet ost over og topp med spinatblandingen. Gjenta prosessen til du har brukt alle platene.
  5. Topp formen med hvit saus, fordeles godt, og strø over revet ost til topping.
  6. Stekes i forvarmet ovn i ca 25–30 minutter.

 

Glutenfri spinatlasagne
Glutenfri spinatlasagne
Glutenfri spinatlasagne

Innlegget er merket med /annonse/ da vi har brukt produkter fra egen nettbutikk i dette innlegget.

#pappautengluten #glutenfri #vegetar #spinat #lasagne #aktiv #familie #pappa #utengluten #cøliaki #marathon #runner #glutenfree #food #celiac

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos med cøliaki.