

Denne spinatlasagnen med masse deilig ost er perfekt på dager du ønsker å spise litt grønnere. Den er ikke ulik det vi i Hellas kaller for “spanakopita”, men her har vi brukt lasagneplater og ikke deig. Smaken av spinat, ost, dill og sitron er nydelig, og du kan også gjerne ha i litt fetaost. Det er bare godt!
Disse lasagneplatene er laget i porsjonsstørrelse (cirka to porsjoner), og helt perfekt når bare en eller to skal ha glutenfritt. Dobble ingrediensene om du lage til flere, eller i en større form. Vår dekket akkurat en plate.
- 4 lasagneplater
- 1 ss olivenolje
- 1/2 finhakket purre
- 1 fedd hvitløk
- 450 g spinat
- 1/2 squash, finrevet
- 2 ss sitronsaft
- 2-3 ss finhakket dill
- 2 poser mozzarella
- 150 g revet gulost
- salt/pepper etter smak
- 2 ss smør
- 1 1/2 ss Pappa uten gluten- lys melblanding
- 2 1/2 dl melk
- 1/2 ts muskat
- 3 ss revet parmesan
- Salt /pepper etter smak
- 50 g revet ost til topping
- Forvarm ovnen til 180 C.
- Ha olivenoljen i en stekepanne, og surr purre og hvitløk gyllent. Tilsett spinat, squash, sitron og dill, og la det surre videre i noen minutter.
- Lag hvit saus ved å smelte smøret i en liten kjele. Tilsett mel og muskat og rør godt. Tilsett melk og kok opp under omrøring til sausen er tykk. Ha i parmesan, salt og pepper. Sett til side.
- Ha litt av spinatblandingen i en liten ildfast form. Legg over en lasagneplate, dryss revet ost over og topp med spinatblandingen. Gjenta prosessen til du har brukt alle platene.
- Topp formen med hvit saus, fordeles godt, og strø over revet ost til topping.
- Stekes i forvarmet ovn i ca 25-30 minutter.



Innlegget er merket med /annonse/ da vi har brukt produkter fra egen nettbutikk i dette innlegget.
#pappautengluten #glutenfri #vegetar #spinat #lasagne #aktiv #familie #pappa #utengluten #cøliaki #marathon #runner #glutenfree #food #celiac