Pappa uten gluten
glutenfri tiramisu ostekake
glutenfri tiramisu ostekake

Glutenfri tiramisu- ostekake

Glutenfri tiramisu- ostekake

Glutenfri tiramisu- ostekake. Denne kaken er så fantastisk god og  ikke helt ulik en tiramisu, denne er også laget med en deilig ostekrem, men vi har ikke brukt mascarpone i denne oppskriften. Og den skal stekes. Til kjeksbunnen kan du bruke forskjellige kjeks, gjerne rester. Du kan også ha i noen nøtter i blandingen. Det er bare godt.

Kaken trenger minimum 3–4 timer i kjøleskapet, men lag den gjerne dagen før. Den smaker faktisk enda bedre, jo lenger den står. Vi har brukt romekstrakt i kremen, men har du en skvett bailys, brun rom eller konjakk stående, anbefaler vi at du tilsetter noen ss av det i kremen.

Glutenfritt mel

Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående. Du får også nå begge våre melblandinger, grovt og fint, på Meny matglede

Nettbutikk

Du finner glutenfrie savoiardi og mye mer i vår  nettbutikk

Dette trenger du:

 • 1 ts smeltet smør
 • 100 g glutenfrie kjeks
 • 1 dl sterk kaffe
 • 1 ts romeekstrakt
 • 1 pakke glutenfrie fingerkjeks
 • 250 g naturell kremost
 • 200 g sukker
 • 1,5 dl fløtte
 • 1,5 dl gresk yoghurt
 • 1 ts vanilje extrakt
 • 4  egg
 • Kakao til pynt
 1. Forvarm ovnen til 165°C
 2. Mal kjeksene. Smør smeltet smør i en form 22 cm. Dekk bunnen av formen med kjeksene å få de jevnt fordelt  i hele formen.
 3. Dekk  formen med aluminiumsfolie utvendig. (Dette fordi den skal settes i en form med vann og slik at vannet ikke trenger inn hvis formen ikke er helt tett).
 4. Lag kaffe og rør inn romekstrakt. Settes kaldt.
 5. Tilpass fingerkjeksene slik at de har samme høyde som formen. Dypp kjeksene noen sekunder i avkjølt kaffe og plasser de rundt formen.
 6. Pisk ostekrem og sukker i en bakebølle, tilsett gresk yoghurt, vanilje og 2-3 ss av kaffen.  Tilsett eggene, ett og ett, og fortsett å piske tgodt til du har en luftig krem.
 7. Hell røren i formen, sett formen i et brett eller form med cirka 1 liter vann.
 8. Stek kaken i cirka 75–80 minutter, fjern formen fra brettet med vann, ta av aluminiumsfolie og avkjøl godt. Sett kaken tildekket i kjøleskap i minimum 4–5 timer, gjerne natten over.
 9. Dryss over  kakao før servering

 

glutenfri tiramisu ostekake
Glutenfri tiramisu- ostekake

Vi i Pappa uten gluten har gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Bøkene våre finner du her:

Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:

 

den store glutenfrie bakeboka
den store glutenfrie bakeboka

Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka

 

Den store glutenfrie kokeboka
Den store glutenfrie kokeboka

Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka

 

Den store glutenfrie brødboka
Den store glutenfrie brødboka

Brødboka; Den store glutenfrie brødboka

 

Den store glutenfrie julebakeboka
Den store glutenfrie julebakeboka

Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka

 

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfrie #glutenfritt #ostekake #aktiv #matglad #pappa #utengluten  #godtno #allersglutenfritt #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfree #food #bread #tiramisu #cheececake #nogluten #celiac #cookbooks #denstoreglutenfriebakeboka #denstoreglutenfriekokeboka #denstoreglutenfriebrødboka #denstoreglutenfriejulebakeboka

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

, ,

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.