Pappa uten gluten
Glutenfri tiramisu
Glutenfri tiramisu

Glutenfri Tiramisu

Glutenfri tiramisu

Tiramisu er en enkel og fantastisk god italiensk dessert. Den består av savoiardi, fingerkjeks, dyppet i sterk kaffe og/eller marsala. Kjeksene dekkes med et tykt lag medmacarpone-krem. Tiramisu betyr «trekk meg opp», sannsynligvis referer navnet til effekten av kaffe og sukker.

Vi har laget en forenklet versjon i dag, og derfor er denne uten eggeplommer i kremen.

 

  • 3 ½ dl fløte
  • 90 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 250 g mascarpone
  • 3 dl espresso (avkjøles)
  • 1 pakke Savoiardi
  • 1-2 ss kakao

 

  1. Pisk fløte, sukker og vaniljesukker luftig. Tilsett mascarpone, og pisk videre i et par minutter. Sett kremen til side.
  2. Ha espresso i en skål og dypp i kjeksene, en av gangen fra begge sider. La de ligge litt i kaffen. Cirka 10 sekunder.
  3. Legg kjeksene i bunnen av en form, ha over halvparten av kremen, og stryk den lett over til den dekker kjeksene. Legg så på resten av kjeksene, og avslutt med resten av kremen.
  4. Til slutt drysser du et lag kakao over desserten.
  5. La kaken stå 3-4 timer i kjøleskapet før servering.

 

 

 

 

 

Glutenfri tiramisu Glutenfri tiramisu Glutenfri tiramisu Glutenfri tiramisu

#pappautengluten #glutenfri #tiramisu #italiensk #dessert #glutenfritt #familie #pappa #utengluten #cøliaki #godtno #marathon #runner #glutenfree #food #pastry #desserts #cakes #italian #tiramisu #celiac

Den store glutenfrie julebakeboka

Besøk vår nettbutikk

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

, ,

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokost pannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat