
Tiramisu er en enkel og fantastisk god italiensk dessert. Den består av savoiardi, fingerkjeks, dyppet i sterk kaffe og/eller marsala. Kjeksene dekkes med et tykt lag medmacarpone-krem. Tiramisu betyr «trekk meg opp», sannsynligvis referer navnet til effekten av kaffe og sukker.
Vi har laget en forenklet versjon i dag, og derfor er denne uten eggeplommer i kremen.
- 3 ½ dl fløte
- 90 g sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 250 g mascarpone
- 3 dl espresso (avkjøles)
- 1 pakke Savoiardi
- 1–2 ss kakao
- Pisk fløte, sukker og vaniljesukker luftig. Tilsett mascarpone, og pisk videre i et par minutter. Sett kremen til side.
- Ha espresso i en skål og dypp i kjeksene, en av gangen fra begge sider. La de ligge litt i kaffen. Cirka 10 sekunder.
- Legg kjeksene i bunnen av en form, ha over halvparten av kremen, og stryk den lett over til den dekker kjeksene. Legg så på resten av kjeksene, og avslutt med resten av kremen.
- Til slutt drysser du et lag kakao over desserten.
- La kaken stå 3-4 timer i kjøleskapet før servering.




#pappautengluten #glutenfri #tiramisu #italiensk #dessert #glutenfritt #familie #pappa #utengluten #cøliaki #godtno #marathon #runner #glutenfree #food #pastry #desserts #cakes #italian #tiramisu #celiac
Leave a Reply