Nyhet - Besøk vår nettbutikk
her

Glutenfri Tiramisu

Glutenfri tiramisu
Glutenfri tiramisu
Glutenfri tiramisu

Tiramisu er en enkel og fantastisk god italiensk dessert. Den består av savoiardi, fingerkjeks, dyppet i sterk kaffe og/eller marsala. Kjeksene dekkes med et tykt lag medmacarpone-krem. Tiramisu betyr «trekk meg opp», sannsynligvis referer navnet til effekten av kaffe og sukker.

Vi har laget en forenklet versjon i dag, og derfor er denne uten eggeplommer i kremen.

 

  • 3 ½ dl fløte
  • 90 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 250 g mascarpone
  • 3 dl espresso (avkjøles)
  • 1 pakke Savoiardi
  • 1–2 ss kakao

 

  1. Pisk fløte, sukker og vaniljesukker luftig. Tilsett mascarpone, og pisk videre i et par minutter. Sett kremen til side.
  2. Ha espresso i en skål og dypp i kjeksene, en av gangen fra begge sider. La de ligge litt i kaffen. Cirka 10 sekunder.
  3. Legg kjeksene i bunnen av en form, ha over halvparten av kremen, og stryk den lett over til den dekker kjeksene. Legg så på resten av kjeksene, og avslutt med resten av kremen.
  4. Til slutt drysser du et lag kakao over desserten.
  5. La kaken stå 3-4 timer i kjøleskapet før servering.

 

 

 

 

 

Glutenfri tiramisu
Glutenfri tiramisu
Glutenfri tiramisu
Glutenfri tiramisu

#pappautengluten #glutenfri #tiramisu #italiensk #dessert #glutenfritt #familie #pappa #utengluten #cøliaki #godtno #marathon #runner #glutenfree #food #pastry #desserts #cakes #italian #tiramisu #celiac

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos med cøliaki.