Pappa uten gluten
Glutenfri zuccotto
Glutenfri zuccotto

Glutenfri zuccotto

Glutenfri zuccotto Zuccotto er en deilig italiensk dessert, ofte laget med kake og iskrem og likør , men det er mange varianter av denne desserten. Det som går igjen er formen på kaken/ desserten. Den er ment å ligne på et gresskar (zucca), derav navnet. Vi har tatt oss noen friheter å har laget vår egen versjon med fingerkjeks, ostekrem, pistasjnøtter, og kakao. Vi har brukt glutenfrie fingerkjeks fra egen nettbutikk i denne oppskriften. Glutenfri zuccotto

Ingredienser:

 • 1 ½ pakke glutenfrie fingerkjeks
 • 2 ½ dl kaffe kald
 • 1 dl melk kald
 • 5 dl kremfløte
 • 400 g kremost
 • 1 ss revet sitronskall
 • 100 g melis
 • 60 g hakkende pistasjnøtter
 • 100 g finhakket mørk sjokolade
 • 2 ss usøtet kakaopulver til topping

 

 1. Kle en bakebolle eller glassbolle med plastfolie, la det henge nok over kantene slik at du har til å «lukke bollen» med folien. Den skal til slutt brettes over toppen av kaken og dekke godt.
 2. Bland kaffe og melk og dypp i fingerkjeksene, en av gangen. Plasser fingerkjeks i bunnen og langs veggen/kantene i bollen. Fest eventuelle hull med mindre biter av kjeksene.
 3. Pisk fløten myk, tilsett kremost, sitronskall og melis og pisk videre, til du har en jevn masse.
 4. Del blandingen i 3 like store bolle I den ene rører du inn pistasjnøtter, i den andre hakkende sjokolade, og i den tredje kun krem.
 5. Ha den første blandingen med pistasjnøtter i kaken og dekk med kjeks, fortsett med de andre blandingene og avslutt med et lag kjeks.
 6. Brett over plastfolien, dekk godt, og sett i kjøleskap til 4-5 timer.
 7. Når den er klar til servering, vend kaken forsiktig ut på en tallerken. Smør den siste blandingen med krem rundt kaken og dryss over et lag med kakao. Oppbevares kjølig.

Glutenfri zuccotto Glutenfri zuccotto Til info; Vi har brukt et produkt fra egen nettbutikk i denne oppskriften, innlegget er derfor merket annonse. #pappautengluten #glutenfri #glutenfritt #zuccotto #italiensk #kake #dessert #glutenfria #cøliaki #marathon #runner #glutenfreerecipes #celiac #glutenfree #italian #dessert

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

, ,

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.