Glutenfrie bagels er noe jeg har hatt lyst til å prøve meg på lenge. Jeg har hatt en ide om at det har vært så vanskelig og derfor utsatt det. Men de er jo super-enkle å lage og de smaker så godt! Gleder meg til å ha de i matpakkene i morgen:)
Jeg laget de litt grovere enn oppskriften tilsa, men jeg tror faktisk de blir enda litt bedre med kun en lys melblanding.
Du trenger (12 bagels):
- 5 dl lunket vann
- 50 gr tørrgjær
- 1 1/2 ss fiberhusk
- 1/2 dl lys syrup eller honning
- 2 ss olje
- 2-3 ts salt
- 550 gr lys melblanding. Bytt gjerne ut 250 gr med en grovere melblanding
- Solsikkefrø, sesamfrø og/eller linfrø til pynt
- Litt ekstra mel til å bake ut
Løs opp gjær og fiberhusk med lunket vann i en bakebolle. Rør godt og la det trekke i ca 10 min.
Bland inn resten av ingrediensene og elt deigen grundig. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Spe på med mel om nødvendig til du får en jevn fin deig. La deigen heve i ca 20 minutter i en bakebolle dekket med plast.
Del deigen i 12 emner på en melet bakeplate. Rull deigen ut til “pølser” ca 2 cm tykke. Sett sammen endene til du har en ring.
Legg de over på et stekebrett med bakepapir og la de heve i ca 30 minutter. Dekk stekebrettet med plast eller ett kjøkkenhåndkle.
Kok opp en kjele med vann. Ha i bageles (3-4 av gangen) og la de koke ca 1 minutt på hver side. Legg de over på stekebrettet igjen å strø over solsikkekjerner og/eller frø.
Stekes i en forvarmet ovn på 220 Grader i ca 25 minutter. Avkjøl på rist.
Noen kommer til å bli skikkelig fornøyd med matpakken i morgen..:)
Lykke til!
Hva er ditt beste matpakketips? Legg gjerne igjen en kommentar med ditt absolutt favoritt matpakketips.
Pappa`n til Sevastianos:)
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #bagels #matpakke #skolestart #matstart #matprat #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matpakketips #frokost #godtno #matbloggsentralen #allerglutenfritt #nrkmat #marathon #running #daddy #cooking #homemade #healthy #glutenfree #bagels #food #celiac #breakfast #lunch