Denne oppskriften på enkle "bagles" med gresk yoghurt, kommer til å revolusjonere ditt forhold til glutenfri bakst! Vi har lenge testet ut forskjellig oppskrifter med få ingredienser, som også er uten gjær og uten heving. Siden de ikke skal heve gjør du unna bakingen på 1-2-3! De ble helt perfekte, både å lage, og på smak. Et stort pluss at hele prosessen tar under 30 minutter. Påskefrokosten er herved reddet!
Du kan også tilsette ost, oliven, soltørkede tomater, og mye mer i deigen. Ev. kan de også lages "søte" med rosiner, sjokolade, tørket frukt mm. Vi skal teste flere varianter av denne oppskriften de neste dagene, så følg med!
Hvis du følger oss på Instagram kan du se fremgangsmåten i #reels der. Sjekk ut @pappautengluten på Instagram for flere videoer, tips og triks.
- 170 g glutenfritt lyst mel, gjerne fra Pappa uten gluten (pluss cirka 20-30 g til utbaking)
- 240 g gresk yoghurt
- 1/4 ts salt
- 2 ts bakepulver
- 1 pisket egg til pensling
- 20 g valgfrie frø til topping
- Forvarm ovnen til 190ºC.
- Bland alle ingrediensene i en bakebolle, og kna til du har en jevn, fin deig.
- Del deigen I fire emner, og trill ut hvert emne til en pølse, som igjen formes til en runding.
- Pensle med egg og strø over frø.
- Stekes i 15 minutter til de har en gyllen farge.

#pappautengluten #glutenfri #bagles #glutenfri #glutenfritt #aktiv #familie #pappa #utengluten #cøliaki #marathon #runner #cooking #glutenfree #food #foodblogger
Fantastisk mange gode og enkle oppskrifter. Har gjort livet med cøliaki til en lek. Tusen takk!
Bare en ting jeg savner… Det er om du bruker varmluft eller over/undervarme og hvor i oven de skal stekes. Mange av oppskriftene hvor dette ikke står, noe som gjør gjerningen litt vanskelig
Tusen takk!! Det står ikke fordi det er så forskjellig fra oven til ovn. Vi bytter på litt. Varmluft gir bedre farge , men ved “tynnere” deiger som brød etc, bruker du over og undervarme. Prøv deg ev. litt frem.
Hei. Hva slags mel bruker du i denne oppskriften? Mine får ikke samme fine farge.
Gresk yoghurt, finnes det gode melkefrie alternativ som du vet om?
Ellers veldig fornøyd med begge oppskriftsbøker