Blog posts

Glutenfrie baguetter med sprø skorpe

Glutenfrie baguetter med sprø skorpe

Bakverk, Brød/gjærdeig
glutenfri baguette med sprø skorpe
hjemmelaget glutenfri baguette

Glutenfrie baguetter har vært dypt savnet her i huset etter at Sevastianos fikk cøliaki. Vi har alltid vært glade i å bake, men baguetter har vi ikke forsøk så mange ganger etter diagnosen. Jeg fikk så lyst til å prøve i dag og de ble helt nydelige. Smakte akkurat som baguetter skal med knasende sprøhet i skorpen. Du vet den sprøe skorpen som knaser når du tygger og som drysser litt.

Jeg vet at mange ikke er så glad i å bruke fiberhusk grunnet den geleaktige konsistensen den gir, men jeg synes det aller meste av baks gir et bedre resultat med fiberhusk. Dette er selvfølgelig en smakssak så her får du bare prøve deg frem. Fiberhusk får du i de aller fleste dagligvarer. Den koster litt ekstra å kjøpe inn, men er veldig drøy i bruk. 

Du trenger (4 baguetter):

 • 600 gr lys melblanding. Vi brukte Schaer lys melblanding
 • 1 ss fiberhusk
 • 1 ss sukker
 • 1 pose tørrgjær
 • 1 ts salt
 • 5 dl lunket vann
 • 1 ss olivenolje
 • 1 ss eddik
 • 1 eggehvite

Start med å ha tørrgjær, olje, eggehviten og fiberhusk i vannet. Bland godt sammen og la det stå i ca 3-4 minutter. De øvrige tørre ingrediensene har du i en bakebolle. Hell over de våte ingrediensene og rør godt. Kna videre til du får en elastisk, fin deig. Blir deigen for løs tilsetter du litt mel og blir den for tykk tilsetter du litt ekstra vann /væske. 

La deigen heve på et lunt sted i minimum 1 time, gjerne i 2 t. 

Ta deigen ut på melet bakebord. Del den i like store emner. Trill ut til 4 runde, jevne boller. Dekk bollene med plast og la dem stå lunt i ca 30 minutter. Form bollene til avlange brød/baguetter. Legg de på en stekeplate kledd med bakepapir.  Dekk baguettene med et kjøkkenhåndkle, og la de heve til dobbel størrelse. Snitt bagettene med 3–4 snitt på skrå med en skarp kniv. Pensle med vann og dryss på mel. Stek baguettene midt i ovnen ved ca. 210-220 °C i 15–20 minutter til de er gyllenbrune. Du kan også spraye på litt vann underveis om nødvendig. Avkjøl på rist.

Tips: Sett et brett med vann nederst i ovnen under steking av baguettene for sprøere skorpe. Dette tipset fikk jeg for mange år siden da jeg drev med glutenholdig bakst, men det fungerer like fint med glutenfri bakst også. 

Og du, jeg må bare legge til at denne deigen hevet veldig godt og det luktet deilig gjærbakst i hele huset. Det var en lukt jeg ikke hadde kjent på lenge:)

Del deigen i 4 emner. La de heve i 3 minutter dekket med plast
Bak ut 4 baguetter som du legger på bakepapir. Bruk en kniv til å snitte og strø over mel
glutenfrie baguetter fra pappautengluten.no
hjemmelaget glutenfri baguette
glutenfrie baguetter fra pappautengluten.no

Lykke til!

Pappan´n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfrie #baguetter #aktiv #glutenfri #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matbloggsentralen #godtno #allersglutenfritt #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfree #food #foodblogger #foodlover #theglutenfreedad #celiac

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.

4 Comments

 1. Roy
  25/03/2018 at 16:48
  Reply

  Takk for flott oppskrift!

  Eggeplommen som ble til overs brukte jeg til å pensle baguettene med. Vispet den sammen med litt vann og en liten klype salt før pensling.

  • admin
   25/03/2018 at 17:27

   Takk for hyggelig tilbakemelding!Så herlig å høre at oppskriftene funker!:)

 2. Christine
  18/05/2018 at 10:38
  Reply

  Hei. Har en gutt som er nydiagnosert med cøliaki og har i tillegg egg-allergi. Tror du det hadde gått bra å droppe eggehviten i denne oppskriften?

  • admin
   18/05/2018 at 11:02

   Hei Christine,
   Det skal gå helt fint. Tåler han melk? Da kan du evne tilsette litt ekstra væske i form av melk. Vi lagde baguetter/loff i går uten eggehvite og eddik (men med melk) og de ble også veldig gode. Oppskrift på de kommer i løpet av dagen. Lykke til videre !:)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *