Nyhet - Besøk vår nettbutikk
her

Glutenfrie baguetter med sprø skorpe

glutenfri baguette med sprø skorpe
glutenfri baguette med sprø skorpe
hjemmelaget glutenfri baguette

Glutenfrie baguetter har vært dypt savnet her i huset etter at Sevastianos fikk cøliaki. Vi har alltid vært glade i å bake, men baguetter har vi ikke forsøk så mange ganger etter diagnosen. Jeg fikk så lyst til å prøve i dag og de ble helt nydelige. Smakte akkurat som baguetter skal med knasende sprøhet i skorpen. Du vet den sprøe skorpen som knaser når du tygger og som drysser litt.

Jeg vet at mange ikke er så glad i å bruke fiberhusk grunnet den geleaktige konsistensen den gir, men jeg synes det aller meste av baks gir et bedre resultat med fiberhusk. Dette er selvfølgelig en smakssak så her får du bare prøve deg frem. Fiberhusk får du i de aller fleste dagligvarer. Den koster litt ekstra å kjøpe inn, men er veldig drøy i bruk. 

Du trenger (4 baguetter):

  • 600 gr lys melblanding. Vi brukte Schaer lys melblanding
  • 1 ss fiberhusk
  • 1 ss sukker
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 5 dl lunket vann
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss eddik
  • 1 eggehvite

Start med å ha tørrgjær, olje, eggehviten og fiberhusk i vannet. Bland godt sammen og la det stå i ca 3-4 minutter. De øvrige tørre ingrediensene har du i en bakebolle. Hell over de våte ingrediensene og rør godt. Kna videre til du får en elastisk, fin deig. Blir deigen for løs tilsetter du litt mel og blir den for tykk tilsetter du litt ekstra vann /væske. 

La deigen heve på et lunt sted i minimum 1 time, gjerne i 2 t. 

Ta deigen ut på melet bakebord. Del den i like store emner. Trill ut til 4 runde, jevne boller. Dekk bollene med plast og la dem stå lunt i ca 30 minutter. Form bollene til avlange brød/baguetter. Legg de på en stekeplate kledd med bakepapir.  Dekk baguettene med et kjøkkenhåndkle, og la de heve til dobbel størrelse. Snitt bagettene med 3–4 snitt på skrå med en skarp kniv. Pensle med vann og dryss på mel. Stek baguettene midt i ovnen ved ca. 210-220 °C i 15–20 minutter til de er gyllenbrune. Du kan også spraye på litt vann underveis om nødvendig. Avkjøl på rist.

Tips: Sett et brett med vann nederst i ovnen under steking av baguettene for sprøere skorpe. Dette tipset fikk jeg for mange år siden da jeg drev med glutenholdig bakst, men det fungerer like fint med glutenfri bakst også. 

Og du, jeg må bare legge til at denne deigen hevet veldig godt og det luktet deilig gjærbakst i hele huset. Det var en lukt jeg ikke hadde kjent på lenge:)

Del deigen i 4 emner. La de heve i 3 minutter dekket med plast
Bak ut 4 baguetter som du legger på bakepapir. Bruk en kniv til å snitte og strø over mel
glutenfrie baguetter fra pappautengluten.no
hjemmelaget glutenfri baguette
glutenfrie baguetter fra pappautengluten.no

Lykke til!

Pappan´n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfrie #baguetter #aktiv #glutenfri #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matbloggsentralen #godtno #allersglutenfritt #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfree #food #foodblogger #foodlover #theglutenfreedad #celiac

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos med cøliaki.