Pappa uten gluten
Glutenfrie belgiske vafler
Glutenfrie belgiske vafler

Glutenfrie belgiske vafler

/Annonse/

Belgiske vafler er tykkere og litt sprøere enn de vi er vandt med. De lages i et spesielt jern, og vi har vært så heldige å få teste OBH Nordica OptiGrill + initial

Dette er egentlig en (helt super) grill til innendørs bruk, men du kan kjøpe til en ekstra plate slik at du også kan lage vafler med det samme jernet. Genialt eller hva? Resultatet ble skikkelig gode og sprø belgiske vafler. Dette jernet og denne oppskriften vil du prøve om du som oss har savnet gode glutenfrie belgiske vafler!

Alle platene tåler også oppvaskmaskin. Vi skal vise dere mer om grillen etterhvert, men i dag handler det om disse magiske vaflene. Mulighetene til topping er mange, men melis, is, krem, friske bær, nøtter eller sjokolade er nydelig. Sevastianos hadde også en god dose med Nugatti på sine..

 •  200 g glutenfritt lyst mel
 • 2 ts bakepulver
 • 2 ss sukker
 • 1 ts vaniljesukker
 • 1/2 ts salt
 • 2 egg
 • 3 1/2 dl melk
 • 1/2 dl rapsolje
 • smør til steking

 

 1. Ha mel, sukker, vaniljesukker og salt i en bakebolle. Lag en grop i midten og ha eggene oppi. Rør godt og tilsett melk og olje. Rør videre til alt er godt blandet.
 2. Sett til side i 30–45 minutter. Røren skal være tykk.
 3. Smelt litt smør i jernet og ha i litt røre. Legg nystekte vafler på en rist. Spis de varme.

 

 

Glutenfrie belgiske vafler Glutenfrie belgiske vafler Glutenfrie belgiske vafler Glutenfrie belgiske vafler Glutenfrie belgiske vafler Glutenfrie belgiske vafler

#pappautengluten #belgiske #vafler #glutenfri #aktiv #familie #pappa #utengluten #godtno #matbloggsentralen #cøliaki #marathon #runner #glutenfree #food #celiac

7 Responses

 1. Hei, det står melk i oppskriften til de belgiske vaflene. Men det står ikke noe om når det skal blandes i.. Skal det samtidig med oljen?

 2. Denne oppskriften var helt himmelsk! Jeg +datter på 10 år har cøliaki – og det er lenge siden jeg har spist så gode vafler! Det smakte ikke glutenfritt jo – og vi er i himmelen! Takk for at du deler!
  (Har samme typen jern/grill som du, bortsett fra at vår er fra Tefal – med forskjellige “plater” som kan byttes ut som du beskriver.)

 3. Har fulgt oppskrift, men vanskelig å blande egg i melet, og det blir massevis av små mel/eggeklumper etter oljen og melken kommer i.

  1. Du kan bruke et vanlig vaffeljern med denne oppskriften, men vet ikke om de vil bli like “stive”. Lykke til!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

, ,

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.