Blog posts

Glutenfrie bringebærboller

Glutenfrie bringebærboller

Bakverk, Brød/gjærdeig, Helg

Nystekte, luftige boller er noe av det beste som finnes av gjærbakst. Disse smaker nydelig med melisglassur og bringebær på. Denne deigen utrolig lett å jobbe med og den gir cirka 14 boller.

Tips: trykk bollene litt ned på midten med en skje og fyll i vaniljekrem før steking.

Ingredienser:

  • 3 dl yoghurt / kesam eller rømme
  • 3 dl lunket vann
  • 2 ss fiberhusk
  • 100 g smeltet smør
  •  600 gr lys melblanding. Ha eventuelt i mer mel om det trengs.
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 ts bakepulver
  • 1 1/2 dl sukker
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts kardemomme (kan sløyfes)

Pynt:

  • melisglassur
  • frosne eller friske bringebær

Egg til pensling.

Bland sammen lunket vann, gjær, fiberhusk, kesam/rømme og smeltet smør. La det svelle i underkant av 1 minutt. Blandingen skal ha en gele-aktig konsistens.

Ha mel (spar cirka 50 g til elting), sukker og bakepulver i en bakebolle og vend inn de våte ingrediensene.  Kna godt og sett deigen til heving i 1 time. Deigen kan fint være litt klissete nå du setter den til heving.
Elt inn resten av melet, kna godt, trill ut deigen og del bollene i like store emner. Legg bollene på ett bakepapir på stekeplaten og la dem etterheve i ca 30 minutter.
Forvarm stekeovnen til 210 °C.
Pensle med egg. Stek bollene midt i ovnen i ca 12-15 minutter til de er gylne.

Avkjøl på rist.

Lag melisglassur og ha den over bollene. Pynt med finhakkede frosne bringebær. Ev. friske.

 

glutenfrie bringebærboller
glutenfrie bringebærboller
glutenfrie bringebærboller
glutenfrie bringebærboller

Lykke til !

Pappa'n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfrie #boller #bringebærboller #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matbloggsentralen #godtno #allersglutenfritt #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #homemade #glutenfree #food #sweets #celiac

image_pdfPDFimage_printPRINT

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 9 år med cøliaki.

3 Comments

  1. Kamilla
    18/02/2019 at 22:38
    Reply

    Takk 🙂

  2. Inger Anne
    23/02/2019 at 10:38
    Reply

    Lys mel blanding? Hva velger du da? ( jeg er ny i gluten fri verden)….prøvde p lage muffins av Toro sin lys mel blanding som er evt også til boller , men fikk den ikke til.

    • Ragnhild
      05/03/2019 at 15:26

      Vi bruker semper fin mix, den er veldig god 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *