Nystekte, luftige boller er noe av det beste som finnes av gjærbakst. Disse smaker nydelig med melisglassur og bringebær på. Denne deigen utrolig lett å jobbe med og den gir cirka 14 boller.
Tips: trykk bollene litt ned på midten med en skje og fyll i vaniljekrem før steking.
Ingredienser:
- 3 dl yoghurt / kesam eller rømme
- 3 dl lunket vann
- 2 ss fiberhusk
- 100 g smeltet smør
- 600 gr lys melblanding. Ha eventuelt i mer mel om det trengs.
- 1 pose tørrgjær
- 1 ts bakepulver
- 1 1/2 dl sukker
- 1/2 ts salt
- 1 ts kardemomme (kan sløyfes)
Pynt:
- melisglassur
- frosne eller friske bringebær
Egg til pensling.
Bland sammen lunket vann, gjær, fiberhusk, kesam/rømme og smeltet smør. La det svelle i underkant av 1 minutt. Blandingen skal ha en gele-aktig konsistens.
Ha mel (spar cirka 50 g til elting), sukker og bakepulver i en bakebolle og vend inn de våte ingrediensene. Kna godt og sett deigen til heving i 1 time. Deigen kan fint være litt klissete nå du setter den til heving.
Elt inn resten av melet, kna godt, trill ut deigen og del bollene i like store emner. Legg bollene på ett bakepapir på stekeplaten og la dem etterheve i ca 30 minutter.
Forvarm stekeovnen til 210 °C.
Pensle med egg. Stek bollene midt i ovnen i ca 12-15 minutter til de er gylne.
Avkjøl på rist.
Lag melisglassur og ha den over bollene. Pynt med finhakkede frosne bringebær. Ev. friske.
Lykke til !
Pappa’n til Sevastianos
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfrie #boller #bringebærboller #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matbloggsentralen #godtno #allersglutenfritt #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #homemade #glutenfree #food #sweets #celiac
3 Responses
Takk 🙂
Lys mel blanding? Hva velger du da? ( jeg er ny i gluten fri verden)….prøvde p lage muffins av Toro sin lys mel blanding som er evt også til boller , men fikk den ikke til.
Vi bruker semper fin mix, den er veldig god 🙂